Srbija Vesti

Aleksandar Vučić je izgubio na sudu i sada mora da plati

Lider Dveri Boško Obradović prvostepenom odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu dobio je spor protiv aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Lider SNS-a dužan je da Obradoviću plati 200.000 dinara na ime „naknade nematerijalne štete u vidu pretrpljenih duševnih bolova, a zbog povrede ugleda i časti“.

Aleksandar Vučić na ovu odluku ima rok za žalbu u roku od 15 dana, a u presudi stoji da je obavezan da pomenutu novčanu sumu isplati oštećenom ,takođe, u roku od 15 dana „pod pretnjom prinudnog iseljenja“, prenosi nova.rs.

Isti portal piše da je Obradović tražio da mu predsednik Srbije isplati ukupno milion dinara odštete, ali da je sud taj zahtev odbacio kao neosnovan.

Boško Obradović je Vučića tužio zbog izrečenih uvreda 13. i 16. februara 2019. godine na televiziji Pink, kada je lidera Dveri nazvao „lopovom“ i „fašistom“.

Nakon prvostepenog izricanja presude, Boško Obradović se medijima obratio rečima da je „ovo veliki dan i istorijski trenutak kada je nezavisno sudstvo u Srbiji donelo prvu sudsku presudu protiv Aleksandar Vučića“.

On je pozvao sve „režimske“ medije u Srbiji da objave ovu presudu, a od Vučića je zatražio da mu se javno izvini.

– Niti smo fašisti niti smo lopovi, niti predsednik SNS-a i Srbije sme tako da nas naziva u medijima bez ikakvih dokaza – poručuje Obradović.

Informer treći put plaća Bošku Obradoviću jer su ga nazivali fašistom i NATO slugom

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
Share via
Copy link