Balkan Magazin

Bosanka se udala za Grka u Solunu, sve se na svadbi urotilo protiv nje (FOTO)

Foto: Facebook / Snježana Makaš Koukli

Verovatno kada vam neko spomene Grčku, svi prvo pomislite na plaže, sunce, more, toplu mediteransku dušu i sjajno gostoprimstvo.

Još kada su u pitanju slavlja i venčanja, svi znamo koliko su Grci srčani, koliko poštuju običaje i koliko taj njihov južnjački mentalitet dolazi do izražaja, a sigurno ste makar jednom pogledali film „Moja velika mrsna pravoslavna svadba.“

Međutim, da to baš i nije uvek tako, potvrđuje i slučaj Snježane iz Tuzle, koja je svog budućeg muža, Grka, upoznala preko Fejsbuka. Prvi put je u Solun došla upravo nakon godinu dana, na sopstveno venčanje i sve što je moglo poći naopako zaista se i desilo.

Od načina na koji je nju i njenu porodicu dočekala i prihvatila muževljeva familija, pogrešne haljine, problema sa frizurom, nepoznavanja običaja, lošeg fotografa, do same ceremonije venčanja i muzike na svadbi – sve kao da se urotilo da ovoj simpatičnoj Bosanki pokvari najsrećniji dan u njenom životu…

Bosanka i Grk 4
Foto: Facebook / Snježana Makaš Koukli

Na kraju je ipak najvažnije da je ljubav pobedila, a njen post sa Fejsbuka, objavljen u grupi Live from Greece, prenosimo u celosti.

Da mi je neko rekao da ću se udati za Grka, smejala bih se

„Pozdrav. U Solun sam prvi put došla ove godine, na svoje vjenčanje. U Grčkoj sam bila prije, ali da mi je neko rekao da ću se udati za Grka, smijala bih se. Ja koja sam iz Bosne studirala engleski, živjela u zemljama engleskog govornog područja i za mene je postojao samo taj svijet, evo gdje završih…

Način na koji me je svekrva dočekala nije bio ni blizu onog što sam očekivala, sestre su se samo predstavile i pobjegle u svoje stanove. Svi žive u jednoj velikoj kući. Nepoznavanje jezika (a i običaja) je najveći problem… Onda dolazak mojih roditelja sestre i njene porodice na dan mog vjenčanja, gužva u kući u kojoj žive 3 porodice – stres, nervoza…“, piše Snježana.

Pogrešna haljina, frizerka otkazala

„Sve je to uticalo da obučem haljinu pogrešno, kažu svi – nije se primjetilo, ali meni je krivo, jer je to bio moj dan koji se ne ponavlja. Frizerka je 2 dana pred vjenčanje umjesto 200 evra, tražila 260 za dolazak kući, pa je svekrva otkazala, jer je bila bjesna, a ja sretna, jer mi je na probi bila skroz neprofesionalna. Našli su salon koji je samo za mene radio nedeljom.

Bosanka i Grk 1
Foto: Facebook / Snježana Makaš Koukli

Došle smo svekrva, sestre od mog muža i ja, mene su radili zadnju… U kući su se obukli prvo svi oni, djevojka koja je došla za šminku je prvo našminkala njih, pa onda mene, valjda što za mene više vremena trebaju… I u toj žurbi i stisci s vremenom, zaboravim da je šnajderka iz salona rekla da prvo svežem pojas kod oblačenja haljine, fotografi uskakali, djeca upadala, otvaranje vrata a ja se oblačim“, opsuje ona pripreme za venčanje.

Raspored u crkvi pogrešan, tati pozlilo

„U crkvi mjenjaju raspored kuda ću ući, jer me auto nije dovezao pred ulaz gdje je bilo lakše ući sa mojom haljinom, tati loše, ali ne toliko da se primjeti. Odem od mjesta gdje sam stojala, 2 puta mu kažem da sjedne, on neće, a čujem ga kako mami govori da ne osjeti nogu više. Pa onda mami loše od vrućine, u onoj masi ljudi dok je neko primjetio, a opet – ne zna jezik, pa ne može ni da kaže šta joj je.

Fotografi nas odbijaju voziti do mora, što je 10 minuta autom, jer gužva je, nedelja je, turisti su tu. Sunce upeklo, neće valjati slike, a uzeli 1000 evra i ostajem razočarana. U restoranu puštaju pogrešnu pjesmu za nas ples – barem je od Čolica, kako sam tražila, tortu iznose kada je pola gostiju otišlo. Odlaze i moji, ja dolazim u svoju novu kuću, koja nije moja, Grčka postaje moj drugi dom. Slike smo napravili mobitelom dan poslije, kada mi ni šminka ni frizura nisu bile svježe… Ja svog Grka nađoh na FB prije tačno godinu dana… Šta reci, vjerujte u svoje snove, doći će vrijeme i da se ostvare…“, napisala je Snježana na Fejsbuku.

Bosanka se udala za Grka
Foto: Screenshot / Facebook / Live from Greece

Najbitnije je da je ona pronašla ljubav svog života, a fotografije koje su snimili srećni mladenci, lepše su od bilo kakvih profesionalnih, jer oni na njima naprosto sijaju.

Bosanka i Grk 3
Foto: Facebook / Snježana Makaš Koukli

Šta drugo reći, nego poželeti im svu sreću ovog sveta. Živeli mladenci!

„Moja pravoslavna hadžijska svadba, za 150 odabranih“ HIT pozivnica za proslavu Alekse Balaševića (FOTO)

OGLAS

55 Shares
Share via
Copy link