Balkan

Popušio 2 džointa pa nožem izbo suprugu, oslobođen krivice jer se „ničeg ne seća“

policija BiH
Foto: Pixsell / Armin Durgut

Državljanin BiH (38) oslobođen je krivice nakon napada na suprugu i još jednu slučajnu prolaznicu, jer je bio pod uticajem kanabisa.

Kaže da se ničeg ne seća, a sud je naložio da mora na bolničko lečenje zavisnosti.

Sve se desilo u švajcarskom okrugu Vaseramt, u februaru 2021. godine, kada se državljanin BiH vratio s posla. Kako prenose mediji, on je provodio mirno veče sa suprugom, a onda je uzeo dva džointa. Nakon toga, po sopstvenom priznanju, izgubio je kontrolu nad sobom te se skoro i ne seća šta se, zapravo, desilo te večeri, prenosi Nova.rs.

Mediji su pisali da je samo odjednom zgrabio kuhinjski nož, izbo suprugu, ali je ona uspela da pobegne iz stana. Ispred stana je naišla prolaznica, koja je pokušala da joj pomogne, a napadač je nožem ranio i nju.

Njegov advokat je tokom suđenja rekao da nakon dva džointa, on jednostavno više nije bio pri sebi, te nije delovao sa predumišljajem, niti je postojao motiv za napad.

Navodno su živeli u dobrom braku i zajednički vodili posao. Tokom suđenja veštak je izneo svoje mišljenje da upotreba kanabisa može izazvati takvu naglu promenu ponašanja.

Pored toga što je naloženo da mora na lečenje, a u zaključku sudske odluke stoji i da nije bilo moguće utvrditi nameru da ubije ženu.

Izvor: Nova.rs

Galeb zgrabio paket marihuane pred policajcima u civilu i duvača spasao hapšenja

133 Shares
133 Shares
Share via
Copy link