Lifestyle

Jugoslovenske Borosane opet u modi

Verovatno nikada nećete zaboraviti čuvene jugoslovenske Borosane, koje vraćaju vreme unazad i bude sećanja, a nekome i jugonostalgiju. U Jugoslaviji nisu bile toliko popularne kao modni trend, već su ih nosile žene radnice, a danas osvajaju modnu scenu.

borosane-cipele
c2.staticflickr.com

Da mi je neko rekao kad sam bila mala da će Borosane biti svetski modni hit, nikada mu ne bih poverovala. Tada sigurno ne bih mogla da zamislim da će jednoga dana manekenke nositi na modnoj pisti obuću koje su nosile tetkice u mojoj školi. Sećam se kad ih je moja drugarica uzela od svoje mame da bi ih nosila, pomislila sam Bože zašto nosi tu smešnu obuću. U modi kao i u životu važi pravilo nikad ne reci nikad. Tako da nikada ne znaš šta ćeš jednog dana nositi, možda čak i ono što ti je nekada bilo smešno.

borosane-trend
Instagram

Danas se Borosane više cene u svetu, nego što su se cenile u nekadašnjoj Jugoslaviji. Verujem da će ovu obuću nositi i ljubitelji mode, ali i jugonostalgičari. U ono vreme nisu bile modni trend, već su ovu obuću nosile čištačice, medicinske sestre, konobarice, a danas su aposolutni svetski modni hit. Jugoslovenske Borosane poslužile su kao inspiracija i svetskim modnim kućama poput Diora, Chanela, Balenciage i Lacostea. Danas ih nose modeli na modnim pistama, ali i modne blogerke i svaka od njih ima makar jedne u svom cipelarniku. Nekada su bile samo u plavoj i beloj boji, a danas postoje u različitim bojama i sa raznovrsnim printovima. Otvorena peta i prsti zaštitini su znak ove obuće, a mogu biti i sa potpeticom.

borosana-borovo
Facebook

Borosane su jedan od naprodavaniji i najpoznatiji brend firme Borovo. Zanimljivo je da su u njihovom nastanku učestvovali i ortopedi kako bi celodnevni rad žena bio udobniji. Borovo je sa preko 80 godina tradicije postalo moderna multinacionalna kompanija koja posluje na globalnom tržištu, orjentisana prema modnim trendovima.

Više o trendu iz devedesetih koji se vratio

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

70 Shares
Share via
Copy link