Magazin Srbija

Borko proglašen za najboljeg edukatora sveta, a njegovi učenici pucaju od ponosa (VIDEO)

Borko Petrović nastavnik
Foto: Screenshot / YouTube / Kanal M

Srbija je oduvek imala naučnike koji su postizali sjajne rezultate u svetskim okvirima, a da bi se deca uopšte zainteresovala za nauku, neophodan je dobar i sistematski rad od najranijeg uzrasta, počev od osnovne i srednje škole.

Brojni prosvetni radnici su tokom poslednjih decenija, nažalost, bili naterani da potraže svetliju budućnost van granica naše zemlje, s obzirom na loš materijalni položaj i opšte urušavanje obrazovnog sistema.

Međutim, da situacija ipak nije tako crna i da postoje nastavnici koji svu svoju energiju ulažu u obrazovanje mladih generacija, pokazuje i primer jednog Paraćinca, koji je upravo proglašen za najboljeg edukatora sveta!

Ponosni dobitnik nagrade “Global Teacher Award”

U pitanju je Borko Petrović, nastavnik engleskog jezika iz ovog grada, koji je otputovao za Nju Delhi, gde mu je juče (6. novembar) uručeno ovo prestižno priznanje.

Pre nego što se otisnuo put daleke Indije, izjavio je da je put do ovog uspeha bio jako trnovit i trajao punih 18 godina.

– Borba za neko dobro obrazovanje, borba u učionici, saradnja sa kolegama, sa roditeljima, sa donosiocima odluka na vlasti – znači da jednostavno naše obrazovanje i obrazovni sistem podignemo na višu lestvicu.

Sve je to rezultiralo da danas govorimo o globalnoj svetskoj nagradi “Global Teacher Award” – kaže Borko za Kanal M.

Na svečanoj ceremoniji, Borko je predstavljao ne samo Paraćin, već i Srbiju zbog čega je vidno uzbuđen, prenosi Telegraf.

Razmena iskustava i primera dobre prakse sa najboljim edukatorima sveta

Po prvi put  u prilici je da se na zvaničnoj konferenciji obrati delegatima iz više od 110 zemalja sveta gde će se pričati o kreativnosti i inovacijama.

– Značajno je, što ću pored same nagrade imati prilike da se družim sa najboljim edukatorima sveta, imati prilike da razmenim iskustva i primere dobre prakse, a nakon tog foruma sledi sedmodnevna turneja.

Obilazim četiri države u Indiji, škole, držim predavanja i stvaramo dobra prijateljstva – izjavio je on pre odlaska.

Kolege i učenici imaju samo reči hvale o omiljenom nastavniku

Pre nekoliko nedelja, na konferenicji u Trebinju, Borka su upravo kolege edukatori predložili za ovo značajno priznanje. Na ovoj konferenciji prisustvovalo je više od 200 edukatora.

O tome koliko je Borko dobar, predan poslu i uvek spreman da pomogne, svedoče njegove kolege sa posla, koje o njemu imaju samo reči hvale i raduju se zbog njegovog uspeha.

Borko Petrović već duži niz godina predaje engleski jezik u paraćinskoj Gimnaziji i u OŠ “Stevan Jakovljević”.

Gimnazijalci su ponosni na uspeh koji je njihov mentor engleskog jezika ostvario, a o njemu govore u superlativima.

Osim što je uzbuđen zbog ovog značajnog priznanja, Borko je bio posebno euforičan i zbog prve posetite Indiji.

Izvori: Telegraf, YouTube / Kanal M

Branka je prva Srpkinja redovni profesor na Kolumbiji: Danas se cene znanja koja donose novac

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ne drži časove, a upisuje ih. U vreme kada bi trebalo da drži časove u OŠ ” Stevan Jakovljević” ima ih u privatnoj školi u Jagodini.
    Na časovima učenici su najčešće prepušteni sami sebi…

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
87 Shares
Share via
Copy link