Balkan Magazin

Boris Milošević: Osuđujem sve zločine, posebno one nad Hrvatima

boris-milosevic
Tanjug

Boris Milošević je potpredsednik vlade Hrvatske i član Samostalne demokratske srpske stranke. O njemu se u domaćim medijima najviše pisalo zbog prisustva na obeležavanju Dana pobede u Kninu.

Milošević je sabrao utiske.

On je poruke i gestove izražene od strane hrvatskih zvaničnika na ovogodišnjem obeležavanju Dana pobede ocenio kao pozitivne, navodeći da bi sve to mogao biti početak neke nove Hrvatske.

Na pitanje kako je doživeo poruku premijera Andreja Plenkovića, koja je odao pijetet svim nevinim žrtvama, odgovorio je – lekovito.

Rekao je da mu je mnogo značilo to što je Plenković osudio sve ratne zločine bez zadrške, naveo mesta na kojima su počinjeni ratni zločini nad Srbima i pokazao razumevanje za to što većina Srba drugačije posmatra Oluju.

– Za mene je to značilo da se osećam kao ravnopravni građanin Hrvatske i zato bih hteo da kažem da kao potpredsednik vlade i kao čovek osuđujem sve ratne zločine, pogotovo one koji su počinjeni nad Hrvatima u Lovasu, Škabrnji. Nadinu i svim drugim mestima – rekao je Milošević.

Izvor: nspm.rs

25 godina od operacije Oluja, zločina za koji niko nije odgovarao

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link