Beograd Magazin

Bivši fan Bori Čorbi: Kad se završi bal vampira, hvataj zadnji voz za Čačak

Taman kada pomislimo da neko ne može niže da propadne, pojavi se dežurna budala i dokaže suprotno. Bora Đorđević, aka Bora Čorba, potpisao je pakt sa Vučićevom strankom, i posrao se po sebi. Nasupaće na mitingu u režiji A. Vučića, pred hiljadama ucenjenih radnika javnih preduzeća, koji su pod pretnjom otkazom morali da se pojave u Beogradu.

Tim povodom, sada već bivši fan Bore Đorđevića i njegovog benda Riblja Čorba, Jašim Gestamovski, napisao mu je dirljivo pismo u kojem ga se odriče. Pismo prenosimo u celosti:

Boro Đorđeviću,

Nazvao bih te gospodinom, ali od onog momenta kada si se odlučio da pevaš na skupu bagre koja vlada i uništava Srbiju, za mene više nisi gospodin. Odlučio si da staneš rame uz rame sa onim narkomanom Lukasom i sa dj Žeksom, ubicom i ljigom od ne znam čega (sve je samo ne čovek) i da doprineseš svojim prisustvom značaj tog tužnog skupa, u jednom tužnom gradu koji više ne liči na sebe.

Verovatno ćeš dobiti lep honorar i pažnju, ali ne od tih jadnika kojima ćeš pevati, jer oni nisu platili kartu za koncert. Oni su plaćeni da te slušaju, a ja koji sam te cenio i odrastao uz tvoju muziku, plaćao sam kartu za svaki tvoj koncert.

Onaj u Areni bio je veličanstven i bilo je više od jednog uživanja.

Danas je tvoj nazovi koncert na kome ni u ludilu ne bih došao. Došli su oni što su trebali i koji te verovatno iskoristiše samo za njihovu promociju, a u suštini nisi bitan u njihovim životima. Tu si samo da uveličaš doživljaj bakicama i dekicama koji te možda nikad nisu ni slušali niti znaju da postojiš.

Za mnoge od njih si vulgaran, prost, alkoholičar i ništak baš zbog sadržaja u mnogim tvojim pesmama.

Verovatno si dobio i cenzuru i nećeš pevati svoj izbor već ono što ti gospodar odredi.

Voleo bih da otpevaš onu buntovničku “Podigni mač svoj anđele”, koja se non-stop vrtela dok smo obarali Slobizam. Između pesama pročitaj i neku iz neke od tvojih knjiga, neku onako gde si pljuvao vlast i nemoral, jer upravo večeras ćeš pevati za onu bagru čija je duša prokleta, koji su većini stavili amove i sebi sagradili hramove, a u hramovima svojim nacrtaše sebe kao žive svece.

Biće i oni tu sa tobom. Ispred tebe stajaće sve sami bogalji, praznih glava, praznih očiju i prosjaci koji su pljačkom osiromašeni.

Otpevaj to bar na momenat budi čovek ponovo.

A kad se završi bal vampira, uhvati zadnji voz za Čačak i idi s milim Bogom, jer za sve one koji neće biti na tvom koncertu srama, zaudaraš k’o poslednje govno!

Blagodarim.

Budućnost Srbije kao karavan bede pokazao koliko smo zapravo siromašni

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • o .. pa nije mu prvi put ..svaka vlast mu je bila dobra i jeste dobra .. jer placa .. mada, shvatite jedno.. bora corba nije intelektualac pa da bude opozicija svakoj vlasti.. on je odlican muzicar uz koga su odrastale mnoge generacije a kod koga pohlepa za parama ne bira partiju i one koji ga narucuju i placaju … sebicno ali to je tako .. ko moze da svari tu kombinaciju pohlepe i muzike koja ima nesto neka svari .. ko ne moze .. treba da shvati da smo u vremenu koje glorifikuje one koji imaju novac a ne moral .. to je nam nasa borba dala .. mislim ona 2000 .. oni iz 1945 su pokusali i odrzavali neke druge ideale ali su na trzisnoj utkamici izgubili bitku sa ovim potonjim ljuboparama .

    • Izdajnici srpskog roda koji ste prodali dusu za saku albanskih i americkih dolara samo vas docekalo sta sejete godinama…

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
674 Shares
674 Shares
Share via
Copy link