Magazin

Bogatašica koja je ubila policajca u Belizeu ne mora u zatvor, odradiće 300 sati društveno korisnog rada

hartin
Foto: Printscreen

Džezmin Hartin kanadska bogatašica i bivša partnerka Endrjua Eškrofta, sina britanskog milijardera, optužena je da je iz nehata upucala policijskog načelnika u Belizeu, no neće u zatvor, piše BBC.

Umesto odlaska iza rešetaka, Hartin će samo platiti novčanu kaznu od 30.000 funti i odraditi 300 sati društveno korisnog rada.

Uz to, mora snimiti video upozorenja o opasnosti pijanstva i lošeg rukovanja vatrenim oružjem, javlja Breaking Belize News.

Hartin (34) je priznala krivicu za ubistvo policajca Henrija Jemota (42) iz nehata, koje se dogodilo krajem aprila 2021. godine. Jemot je preminuo nakon što je zadobio prostrelnu povredu glave, prenosi Index.

U noći ubistva bili su zajedno na molu

Tokom istrage otkriveno je da su Hartin i Jemot, koji su bili prijatelji, u noći njegove smrti zajedno bili na zabavi na ostrvu Ambergris Caye. Prema policijskom izveštaju, šetali su plažom pe nego što su završili na molu, gde joj je Jemot dao pištolj da ga odloži sa strane.

Hartin je istražiteljima rekla da je bila pijana dok je držala pištolj Glock 17 te da je on slučajno opalio. Policija ju je pronašla u blizini mola, prekrivenu krvlju i izbezumljenu, a telo ubijenog pronađeno je u moru.

Prema kaznenom zakonu Belizea, maksimalna zatvorska kazna za ubistvo iz nehata je pet godina. Dok je na slobodi čekala kraj suđenja, Hartin je dala nekoliko intervjua, a pojavila se i u dokumentarcu “One Bullet in Belize” (Jedan metak u Belizeu).

Najškrtija bogatašica na svetu ima 5 miliona evra, a jede hranu za mačke da uštedi koji cent (VIDEO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link