Magazin Srbija

Nastavljaju se protesti – 3. januara blokada auto-puta na 3 sata na 3 lokacije

marko-risovic-protesti
Foto: Marko Risović

Blokade puteva sa zahtevom za povlačenje Rio Tinta iz Srbije i ukidanje projekta Jadar održaće se 3. januara u 13 sati, i to na tri lokacije – u Jadru, Preljini i Požegi gde će biti blokiran auto-put, saznaje Nova.rs.

Blokada će trajati tri sata.

Podsećamo, Savez ekoloških organizacija iz cele Srbije (SEOS) najavio je nove proteste za 3. januar, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić podvukao da projekat Jadar neće biti ukinut. Iz SEOS-a navode da je iz izjave Vučića jasno da projekat neće biti ukinut, te da će ponovo ostati bez dogovora.

„Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3.1.2022. u 13h. Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije“, navodi se iz SEOS-a i dodaje:

„Nama nema nazad, a ni svima vama, jer Srbija je jedino što nam je ostalo. Mi nismo političari, već običan narod koji ne želi rudnike litijuma u svojoj blizini. Stanite uz nas da budemo narod dostojan svojih predaka. Do pobede“, zaključili su iz ove organizacije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da projekat Jadar neće biti povučen iako su to tražili „pojedini opozicioni političari“. Prilikom posete Kliničko-bolničkom centru u Novom Pazaru Vučić je kazao da su protiv projekta Jadar političari koji su taj projekat i doveli u Srbiju.

– Taj projekat stoji i nigde se pomerati neće. Oni su ga doveli, a mi smo uradili sve što je narod tražio i to je to –  kazao je on.

Ekološka udruženja nastavljaju blokade puteva sve dok Vučič ne skloni Rio Tinto iz Srbije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link