Magazin Srbija

Ekološka udruženja nastavljaju blokade puteva sve dok Vučič ne skloni Rio Tinto iz Srbije

Foto: Ekološki ustanak

Savez ekoloških organizacija Srbije nastavlja sa bolokadama puteva od 3. januara zbog izjave predsednika Vučića da projektat “Jadar” neće biti zaustavljen.

Savez poručuje da će najpre puteve blokirati na 3 sata a zatim i duže, sve dok predsednik Srbije ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije.

“Povodom današnje izjave predsednika RS da Projekat „Jadar” neće biti obustavljen, jasno nam je da sporna Uredba Vlade neće biti povučena i da ćemo ponovo ostati bez odgovora.

Takođe, predsednik je izneo neistinu da je učinio sve što je narod tražio. Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3. 1. 2022. u 13 h.

Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije. Nama nema nazad, a ni svima vama, jer Srbija je jedino što nam je ostalo.

Mi nismo političari, već običan narod koji ne želi rudnike litijuma u svojoj blizini. Stanite uz nas da budemo narod dostojan svojih predaka. Do pobede” poručili su iz saveza na Fejsbuku.

Udruženje “Ne damo Jadar” je sredinom decembra tražilo od Vlade RS da donese uredbu kojom će prestati da važi Prostorni plan područija posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit.

Rio Tinto na korak od građevinske dozvole, Toma Mona potvrdio

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
49 Shares
Share via
Copy link