Srbija Vesti

Ćutina poruka pred blokade auto-puteva: Policija da dobro razmisli na čijoj je strani

ćuta ustanak
Printscreen

Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta Odbranimo reke stare planine i jedan od istaknutijih lidera Ekološkog ustanka, obratio se u video poruci građanima Srbije uoči najavljene blokade ključnih saobraćajnica u zemlji koja je planirana za danas u 14 časova.

Ovo je radikalizacija protesta koji se ponovo aktuelizovao protiv Rio Tinta, a sve nakon izglasavanja Zakona o eksproprijaciji zemljišta i novog Zakona o referendumu.

– Dragi prijatelji, građani, saborci i svi hrabri ljudi. Svima nama koji danas ustajemo da branimo našu Srbiju, od onih koji su rešili da nam je otmu da nam je truju, kasape i prodaju stranim kompanijama. Želim da danas budemo hrabri i da zajedno ovu borbu teramo do kraja do pobede – poručio je svojim sugrađanima Ćuta.

On je imao i posebnu poruku za policiju koja će uz vojsku, po svemu sudeći, imati ključnu ulogu u odbrani nacionalnih interesa za koje se ekološki aktivisti zalažu.

– Policiji želim posebno da poručim da dobro razmisli na čijoj će strani biti. Neka vam je srećan dan blokade i vidimo se na ulici – zaključio je svoje kratko obraćanje Aleksandar Jovanović Ćuta.

Osim u Beogradu, gde se iščekuje jednočasovna blokada auto-puta kod mosta Gazela, blokade su planirane i u ostalim gradovima Srbije.

Nebojša Krstić preti aktivistima bacanjem sa mostova

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

3.7K Shares
3.7K Shares
Share via
Copy link