Balkan Magazin

Sveštenik iz Hrvatske pozvao vernike da sami blagosiljaju kuće, a novac mu uplate na račun

zupnik

Zbog epidemije koronavirusa Katolička crkva u Hrvatskoj, tačnije njene župe širom Hrvatske, mogle bi izgubiti značajna sredstva koja dobijaju pri blagoslovu kuća.

Župnik iz riječke Župe Svetog Ivana Krstitelja poslao je dopis vernicima u kojem ih poziva da sami blagoslove svoje domove, dok novac koji se pri blagoslovu kuća daruje Crkvi vernici mogu uplatiti na žiro-račun. Tako stoji u pismu koje šalje župnik Mate Berišić sa Škurinja, piše Novi list.

“Nadam se da ste dobro? Živimo u neizvjesnim i teškim vremenima, vremenima koja nisu nimalo laka pa nam je u ovim danima itekako potreban Božji blagoslov, kako bi nas zaštitio od pandemije coronavirusa. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučio sam se ne pohoditi obitelji za blagoslov, kako ne bih bio potencijalni prenositelj zaraze i bolesti coronavirusa. Želim zaštiti i vas i sebe”, piše župnik sa Škurinja.

uplata na racun

Nadalje, u pismu se nabrajaju radovi koje je župa sa Škurinja obavila i oni koje planira da obavi.

“Običaj je da obitelj tijekom blagoslova obitelji svećeniku uruči svoj godišnji novčani prilog za potrebe župe. Ako osjećate potrebu i ako želite da i ove godine udijelite svoj prilog za župu, to možete učiniti tako da donesete u župni ured, sakristiju ili uplatiti na žiro račun župe”, piše župnik sa Škurinja, zahvaljujući od srca na daru vernicima.

“Za blagoslov obitelji na stolu pripremite svetu vodu, Bibliju, križ i svijeću. Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je”, poručuje župnik, čestitajući na koncu svim vernicima predstojeći Božić.

Župnik ga udario kombijem, pa besvesnog u kanalu opljačkao radnik Hitne pomoći

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

382 Shares
382 Shares
Share via
Copy link