Koronavirus Magazin

Bioskopi se otvaraju u septembru, čeka se još samo odluka o razmaku između posetilaca

Sada je već izvesno da će srpski bioskopi biti otvoreni u septembru, ali se još uvek čeka detaljno uputstvo Kriznog štaba o okolnostima pod kojima će se puštati projekcije.

To se pre svega odnosi na razmak među gledaocima.

– Krizni štab će doneti odluku da li će distanca između posetilaca bioskopa u samoj sali biti jedno ili dva sedišta. Naravno, porodice, parovi ili ljudi koji zajedno dođu da gledaju film biće u prilici da sede jedni pored drugih, ali sledeća karta će se prodavati sa jednim ili dva sedišta razmaka. Dakle svi koji se ne poznaju biće razdvojeni distancom – rekao je Tanjugu Igor Stanković, direktor Kombank arene.

– Ima malo više od pet meseci od kada su bioskopi prestali da rade. Bioskopi nisu toliko bili zatvoreni ni za vreme Drugog svetskog rata. Američki studiji su pokrenuli svoju mašineriju i prve premijere na velikom platnu u očekuju se krajem avgusta. Neki od filmskih blokbastera se završavali na striming platformama a najuporniji studiji su čuvali svoje filmove za dan kada će ponovo biti otvoreni bioskopi – kazao je Stanković.

On je dodao kako bi danas u SAD trebalo da bude otvaranje bioskopa i  simbolično će karta za sve projekcije u svim bioskopima koštati 15 centi.

– To je podsećanje na 1928. godinu kada su u SAD počeli organizovano da prikazuju filmove, a cena karte je bila 15 centi – kazao je Stanković.

Koliko vam je nedostajao bioskop? Šta mislite o odluci da se otvore već u septembru?

Prekinuto snimanje filma Košare od ekipe zahtevano da menjaju scenario

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

48 Shares
Share via
Copy link