Magazin

Biljana je izgubila novčanik, a pošteni nalazač vratio joj je veru u dobrotu: „Pronađite mi tog mladića velikog srca“

Biljana-Vukanovic
Foto: Privatna arhiva / Preuzeto sa BAP Vesti

Biljana Vukanović iz Bačke Palanke izgubila je novčanik sa novcem, svojim i dokumentima svoje sestre koja čeka operaciju karcinoma. Jedan mladić novčanik je ubrzo doneo do njene kuće i Biljana želi da ga upozna.

– Ja sam već žena u godinama i polako sam prestajala da verujem da ima dobrog i poštenog sveta kao taj mladić koji mi je vratio novčanik sa novcem i dokumentima, priča Biljana.

– Novčanik sam izgubila u sredu, 8. februara negde u blizini centra Bačke Palanke. Bilo je veče, oko 18 časova i verujte nimalo mi nije bilo svejedno, jer su se, pored novca, u novčaniku nalazila moja dokumenta, bankovne kartice, ali i sestrina zdravstvena knjižica i lična karta, a ona uskoro treba da ide na operaciju karcinoma. Pomirila sam se sa tim da će novac neko uzeti, ali sam se nadala da ću doći bar do zdravstvenih knjižica i lične karte – priča Biljana.

Ta Bačkopalančanka to veče je došla kući, a novčanik je već bio tamo. Pronašao ga je mladić, koji je na ličnoj karti pročitao adresu i Biljaninoj sestri vratio novčanik sa novcem i svim dokumentima.

– Ja u tom momentu još nisam bila kod kuće, sestra je zaboravila da ga pita kako se zove, jedino što mi je rekla je da je pošteni nalazač mlad i lep – sa osmehom priča ta žena.

– Želela sam na ovaj način da probam da ga pronađem, da se prepozna u ovom tekstu i da mi se javi jer imam želju da mu se zahvalim. Malo je danas poštenih ljudi kao što je on, novčanike sve češće kradu, a on je pronašao moju adresu i sve uredno vratio – rekla je na kraju Biljana.

Izvor: Telegraf.rs

Heroj Milenko je Milicu i njena 2 sina spasao iz prevrnutog automobila i nestao

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link