Koronavirus Svet

Bil Gejts: Kafiće zatvoriti na 6 meseci, povratak u normalu tek nakon 2022. godine

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts veruje da je povratak u normalno dalje nego što ljudi očekuju uprkos tome što je vakcina za koronavirus odobrena i distribuirana ove sedmice.

Gejts, koji je putem svojih fondacija donirao milione za vakcinisanje kazao je da bi do leta 2021. Sjedinjene Američke Države trebale biti „puno bliže normalnom nego što smo sada“, no da će potpuni povratak u normalu verovatno biti moguć tek nakon 2022.

Milijarder je u nedelju rekao CNN-u da će postojati rizik od vraćanja virusa „ako ne pomognemo drugim zemljama da se reše ove bolesti i ako stope vakcinisanih u SAD-u ne budu visoke“.

Gejts smatra kako bi velika javna okupljanja trebala i dalje biti zabranjena, a rekao je i kako bi „nažalost, većina kafića i restorana u zemlji trebala biti zatvorena kako bi se suzbile stope zaraze“. Kazao je kako bi kafići i restorani u SAD-u trebali biti zatvoreni idućih četiri do šest meseci. Stvarni povratak u normalu, smatra, moguć je tek nakon 12 do 18 meseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze.

Gejts je takođe izrazio zabrinutost zbog nespremnosti predsednika Donalda Trampa da prizna predsedničke izbore, za šta tvrdi da komplikuje distribuciju vakcine.

„Prelaz vlasti to komplikuje, ali nova administracija je voljna osloniti se na stvarne stručnjake, a ne napadati te stručnjake,“ rekao je tehnološki mogul, a preneo Index.

Trećina Srba ne veruje da se dešava pandemija, a 56% nema poverenje u vakcinu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

461 Shares
461 Shares
Share via
Copy link