Srbija Vesti

Brnabić: Pandemija korone je mačji kašalj spram onoga što nas čeka na zimu

brnabic-ana-b92
Printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će predstojeća zima biti teška i da se zato radi sve kako bi se obezbedilo dovoljno energenata za građane i privredu, istakavši da je Srbija pokazala da ume da upravlja kriznim situacijama.

– Pandemija koronavirusa sada izgleda kao ‘mačji kašalj’ u odnosu na ovo što sada živimo i što nam se sprema, ali borimo se da sebi kupimo svaki dan bezbednosti tokom zime – rekla je Brnabić i dodala da se u Vladi Srbije svaki dan računa koliko ima obezbeđenih energenata.

Kako je podsetila, Srbija je sa Mađarskom potpisala ugovor za dodatna skladišta za gas, a počelo je punjenje i tamo i u domaćem skladištu Banatski Dvor.

„Pregovaramo oko dodatne količine uglja, jer imamo problema oko kopanja našeg uglja i gledamo da radimo što brže, da što više zatvorimo naš elektro-energetski sistem i da imamo sve što je potrebno za naše građane i privredu, ali i da te cene ne rastu kao što rastu u Evropi“, kazala je ona.

Navela je i da se kriza u Srbiju preliva iz drugih zemalja i da će, ukoliko nemačka privreda stane, a ovde zapošljava više od 75.000 ljudi, „Srbija imati ogroman problem“.

Brnabić je kazala da se država zato bori za cenu gasa i električne energije, kako bi domaća privreda bila konkurentna, podjednako i strani investitori i domaće kompanije.

Rekla je da građani moraju da razumeju da su vremena teška, ali je podsetila i da je Srbija prošla kroz pandemiju koronavirusa bez nestašica, te da se “Srbija pokazala da ume da upravlja krizama”.

Izvor: Beta

Brnabić: Građani nemaju osećaj koliko je struja jeftina

Čitajte Luftiku na Google vestima

207 Shares
207 Shares
Share via
Copy link