Koronavirus Svet

Bil Gejts: Tek kada se ispune ova 2 uslova život se može vratiti u normalne tokove

Bil Gejts
Foto: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Život posle pandemije koronavirusa će se vratiti u normalne tokove tek kada se ispune dva uslova. Prvi uslov je da se pojavi druga generacija vakcina, a drugi da virus iščezne na celoj planeti, izjavio je milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts.

“Jedini način da se vratimo normalnosti je da se pojavi, ne prva generacija vakcina, već druga, koja bi mogla da bude super-efikasna i da je veliki broj ljudi primi. Tako ćemo globalno eliminisati bolest”, rekao je Gejts za NBC, prenosi Sputnjik.

Gejts je dodao da će svet jedino tako moći da reši sve probleme koji su se pojavili, u obrazovanju, mentalnom zdravlju.

Prema novom Gejtsovom standardu, koji je pomerio lestvicu očekivanja kada je pandemija u pitanju, a u odnosu na ono što je izjavio pre samo mesec dana, Amerikanci će možda morati da žive godinama, a mnogi i ceo život, uz fizičku distancu i druge epidemiološke mere uvedene u borbi protiv virusa korona.

Mediji podsećaju da je on pre samo mesec dana najavio da bi Sjedinjene Američke Države mogle da se vrate u normalu u leto 2021. godine zahvaljujući vakcinama. Tada je najavio i da bi nekoliko vakcina prve generacije moglo da dobije odobrenje za upotrebu početkom sledeće godine.

Bil Gejts: Pandemija koronavirusa za bogate gotova do kraja 2021, ali ne i za ostale

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


20 Shares
Share via
Copy link