Magazin Novi Sad

Zbog bahatih kafedžija uklonjena zelena oaza na Ribljoj pijaci, zamenio je behaton (FOTO)

Foto: Facebook / Ekološki front Novi Sad

Došli su topliji dani i masovno su izmamili brojne sugrađane da kao gušteri upijaju sunce u nekoj od bašta mnogobrojnih novosadskih kafića.

Kao da ih nemamo dovoljno, pa se brojne kafedžije prosto utkrkuju da zauzmu svaki slobodan kvadrat, ne bi li postavili još koji dodatni sto i zabili suncobrane u cilju da privuku još koju mušteriju.

Međutim, to se često dešava na uštrb ionako već malobrojnih zelenih oaza. Najnoviji slučaj „betonizacije“ desio se na Ribljoj pijaci, gde je stradala velika žardinjera na Trgu republike.

Foto: Facebook / Ekološki front Novi Sad

Bageri su izašli na teren, brzinski uklonili ono malo zelenila koje je „razbijalo“ omiljeni behaton gradskih otaca na trgu i začas je oazica zamenjena sa četiri nova stola i suncobranom.

Foto: Facebook / Ekološki front Novi Sad

Kao da tu nikad nije ni bila.

Ovakav potez novosadskog kafedžije nije prošao neopaženo na društvenim mrežama.

– Koja smo mi smejurija od drzave, lepte*ebo!!! Pa ovo je gore od nekog lošeg, komicno-morbidnog filma! – komenarisao je jedan korisnik Fejsbuka.

– Ako je ovo neko samoinicijativno uradio to je uzurpacija javne površine i treba da dobije prijavu… A ako je pak neko dozvolio da se tek tako ukloni zelena površina i na ovaj način „zakrpi“ (deluje neverovatno) taj mora biti tužen za nesavesno obavljanje posla. U bilo kom slučaju, dotični akteri (bilo bi dobro znati njihova imena) samo koriste apsolutnu nefunkcionalnost državne, a država to su njeni građani – komentarisao je drugi.

– Bravo za anarhiju – komentar je trećeg.

Foto: Facebook / Ekološki front Novi Sad

Da li je par dodatnih stolova za produženu sa mlekom i kolu bilo vredno uništavanja ove male zelene oaze, procenite sami.

Kafić na Štrandu bez imena i vlasnika: Nismo hteli da betoniramo plažu, nego da stavimo behaton

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

186 Shares
186 Shares
Share via
Copy link