Magazin Novi Sad

Kafić na Štrandu bez imena i vlasnika: Nismo hteli da betoniramo plažu, nego da stavimo behaton

Kafić na Štrandu bez imena
Foto: Luftika

Nakon što je kafić na Štrandu sprečen u nameri da betonira deo plaže, dobili smo informaciju o daljim radovima u bašti istog kafića. Kako smo saznali, trenutno se radi na postavljanju krova iznad jednog dela bašte.

Tragom tih navoda uputili smo se u „kafić ispod mosta“ i razgovarali sa predstavnicima lokala koje smo tamo zatekli.

Dvojica muškaraca nisu hteli da kažu koju funkciju obavljaju, ali su rekli da nisu vlasnici. Ime vlasnika takođe, nisu hteli da otkriju, kao ni naziv kafića.

– Napišite kafić ispod mosta – rekli su.

Od Zelenila saznajemo da je zakupac ovog objekta SZTUR Electra. Pretragom APR-a saznajemo da je reč o preduzetniku koji je vlasnik i istoimene fotokopirnice u Stražilovskoj ulici.

Šta se to dešava u kafiću bez imena?

Prema njihovim rečima – renoviranje.

– Mi smo sad obnovili ugovor i obavezali se da renoviramo ovo. Sve je dotrajalo – rekao je jedan od naših sagovornika.

Upitani zašto su hteli da betoniraju plažu bez ikakve dozvole rekli su da oni zapravo nisu hteli da stavljaju beton, već behaton.

Na licu mesta smo zatekli postavljanje nastrešnice nad delom gde je prethodno uklonjena konstrukcija za betoniranje, ali i delom iznad betonske staze koja se takođe nalazi na pesku.

Betonska staza na Štrandu

Stazu kažu, nisu oni gradili, već su je renovirali. To potvrđuju i iz JKP Gradsko zelenila.

– Betonska podloga bašte postojala je i ranije iznad koje je bila drvena nadstrešnica. Zbog dotrajalosti drveta menja se novom – kratko su odgovorili iz Zelenila.

Problem je što se u oglasu o zakupu ovog poslovnog objekta nigde ne spominje betonska podloga.

Objektu broj 7, prema navodima iz oglasa objavljenom na portalu Gradskog zelenila, pripada 150 kvadratnih metara popločanog prostora prema šetališnoj stazi, 150 kvadratnih metara  na drvenom podijumu (terasi) na pesku  i 150 metara kvadratnih na samom pesku prema vodi.

Oglas za kafić na Štrandu
Foto: ScnShot JKP Gradsko zelenilo

Prema ovome, deluje da zakupac objekta broj 7 na Štrandu možda nije uspeo da betonira deo plaže, ali je svakako proširio svoj deo bašte nauštrb javne površine.

Osim toga, veliki broj stolova postavljen je i na travi oko dečijeg igrališta, koji ne pripada objektu broj 7 ili „kafiću ispod mosta“.

Proširena bašta
Foto: Luftika

– Vratićemo te stolove kad napravimo krov… ali to nije čudno, to svi ovde rade – pravdali su se naši anonimni sagovornici.

Početna cena zakupa ovog objekta iznosila je 3,5 miliona dinara, a zakup važi do septembra 2026. godine.

Devojka za kojom se okretao ceo Štrand

154 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap