Beograd Vesti

U 22 beogradske škole dojave o bombama – ko unosi strah i paniku među građane?

dojava
Printscreen

Cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obavešteni Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativna agencija (BIA), saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Dojave su u škole stizale praktično iz minuta u minut, zbog čega je brzo nastupila panika.

Od jutros dojave o bombama prijavljene su u pet škola – Medicinska škola na Zvezdari, Građevinska škola, Prva beogradska gimnazija, 14. beogradska gimnazija i Ekonomska škola u Barajevu.

Dojave o bombama pojavile su usledile u još četiri škole, u Železničko-tehničkoj, Srednjoj školi u Grockoj, Zubotehničkoj školi na Zvezdari i PTT školi na Paliluli.

U Medicinskoj školi na Zvezdari rano jutros je započeo niz lažnih dojava o postavljenim bombama,.

Nakon pretrage u Medicinskoj školi utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi i deca su vraćena na nastavu, da bi nešto kasnije isti slučaj započeo u Građevinskoj školi, a potom i u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

U međuvremenu se pojavila vest da je postavljena bomba i u 14. beogradskoj gimnaziji na Vračaru gde su učenici i osoblje napustili zgradu. Takođe dojava je stigla u Ekonomsku školu u Barajevu.

Na društvenim mrežama za kratko vreme pojavile su se ove informacije, da ima čak pet dojava.

„U pola osam su samo došli i rekli nam da izađemo iz škole. I direktorka nam je samo rekla da se odmaknemo u slučaju da se desi nešto da ne budemo blizu. Prvo su došla dva policajca u automobilu, i sada još dva u kombiju. Svi stojimo ispred škole“, piše na Instagram stanici „Serbialive Beograd“.

Sudeći po današnjim dojavama, izgleda da se trend ovakvih dojava preselio sa aerodroma u škole.

Nakon više dojava o podmetnutim bombama na beogradskom aerodromu, kao i u avionima na letovima za ruske gradove i u tržnim centrima širom Srbije, može se naslutiti da se iza svega kriju dobro organizovane službe koje u našoj zemlji žele da stvore osećaj nesugurnosti zbog našeg odnosa prema ukrajinskog krizi, piše Blic.

Od kako je 24. februara počeo rat u Ukrajini bezbednosle službe u Srbiji gotovo svakodnevno slušaju o bombama. Na sreću, svaka od više desetina dojava o postavljenim bombama ispostavila se kao lažna, ali bez obzira na to materijalni gubici su ogromni, a strahovi sve veći.

Šta se krije iz ovakvih akcija i ko stoji iza njih ipak za sada nije najjasnije. Ukoliko neko zaista organizovano manipuliše strahom građana Srbije zadatak naših službi bi morao biti konačno sproveden u cilju zaštite države i društva, javnost obaveštena i mir u građanstvo vraćen po svaku cenu.

Upao u pekaru, pretio pištoljem, oteo 2 bureka i ostavio 100 dinara

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap