Beograd

Beograd ponovo na vodi: Kataklizmični snimci iz prestonice (Video)

Snimci potopljenog Beograda masovno deljeni na društvenim mrežama izazvali su različite reakcije – od gneva do bumora. Beograđanin Predrag Stanojević poslao je portalu Nova snimak iz svog tek kupljenog automobila, u kojem je ostao zarobljen.

Koliko tačno traje beogradski problem sa kanalizacijom i šahtovima iz kojih i kada padne normalna kiša – izvoru gejziri? Evo XXI vek je, imamo Beograd na vodi, ali ne i rešenu kanalizaciju i zaštite od poplava. Osim činjenice da se klima promenila zbog globalnog otopljavanja, a da infrastruktura Beograda ne radi kako treba već dugo, ni ono što imamo se ne održava redovno, pa slike i snimci potopa od sinoć nikog ne čude, ali zabrinjavaju.

Na kraju krajeva – poplave prave štetu.

Beograđanin Predrag Stanojević nam je poslao svoj snimak napravljen na auto-putu gde se zatekao u toku nevremena. Inače, auto u kom je snimak napravljen – tek što je kupio.

“Krenuo sam Kumodraškom na Autokomandu, međutim okrenuo sam se i vratio ka Dušanovcu jer je bio potop. Došao sam do Ustaničke i krenuo u pravcu auto-puta, ali je ispod specijalnog suda bilo mnogo vode na putu, još nije bilo ni rasvete ulične, nismo mogli da procenimo kolika je voda, išli smo polako, a onda je auto ‘povukao’ vodu i stao. Ne samo moj, bilo je tu više automobila. Čekao sam policiju da dođe da napravi uviđaj zbog kaska, a posle tri sata je stigao slap koji je odneo auto. Prvih sat nismo mogli da izađemo iz kola, voda je bila preko vrata”, rekao je za naš portal Stanojević.

Njegov slučaj je jedan od brojnih koje smo imali prilike da vidimo i na društvenim mrežama. Na Tviteru smo sinoć videli haos koji je zavladao zbog jakog nevremena i zastrašujuće prizore sa Autokomande, a Južnog Bulevara, iz podzemnih prolaza.

Ugao Ustaničke i Južnog bulevara

Gradski prevoz – linija 48

Beogradski slapovi

Slavija na vodi

Plovi lađa

Rakovica

Video iz Novog Pazara na kojem bager čisti reku je toliko potresan da bi ga trebalo zabraniti

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
61 Shares
Share via
Copy link