Lifestyle Magazin

“Naša beba se s 15 dana odvikla od pelena i naučila na nošu”

beba
Foto Printscreen/Instagram/montanalower

Roditelji iz Bajron Beja, Montana Lovr i Tom Linvud, koriste takozvanu eliminacionu komunikaciju (EC), sa svojom ćerkom Blu (21 mesec), pomoću koje su bebu odvikli od pelena kad je imala samo dve nedelje.

Par je podelio video u kom razgovaraju o tome kako su koristili EC da nauče svoju ćerku na nošu.

U snimku na Jutjubu, Montana objašnjava: „To je slušanje vaše bebe kada želi da ide u toalet, i odvođenje u toalet umesto da piški ili kaki u pelenu.“

Tom dodaje: „Svaka mama zna kada je njena beba gladna, bebe daju signale, tako daju i znake kada treba da idu u toalet. Radi se samo o slušanju i prepoznavanju znakova.”

Kada je Montana u početku čula za praksu, mislila je da je „malo luda“, ali nakon istraživanja saznala je da se EC koristi širom sveta.

Tom je dodao da su pelene „luksuz“, dok je Montana istakla da su pelene za jednokratnu upotrebu prisutne tek u poslednjih 50 godina.

Iako su priznali da i dalje koriste „neke pelene“, drastično su smanjili količinu, rekavši da je EC trening takođe bolji za životnu sredinu.

Za sve roditelje koji žele da daju prednost EC-u, par je podelio nekoliko saveta koji će pomoći da kroz to prođu lakše, otkrivajući da im je obuka trajala jedan dan.

Rekli su da je bolje početi u leto, kada deca obično nose manje odeće.

Montana jeta takođe dodala: „Broj jedan pravilo je da držiš svoju bebu, i da joj obučeš nešto što možeš lako da skineš.“

– Još jedna stvar koju treba da uradite je da nabavite nošu, mi smo počeli sa plastičnom. Preporučujemo da odvojite jedan dan, Blu je trebalo jedan dan da nauči da treba da vrši nuždu u plastičnu posudu. Onda je nakon toga na nama bilo da pročitamo znakove kada joj se piški ili kaki – priča ova mama.

Dodala je da bebu treba da vodite čak i kada vam se „možda“ učini da je poslala signal, jer obično ne postoji definitivan znak da im se ide u toalet.

Većina roditelja počinje da razmišlja o obučavanju na nošu kada njihovo dete ima oko dve godine, ali ne postoji savršeno vreme za to.

Par, koji kaže da EC najbolje funkcioniše kada je neko sve vreme sa bebom, podelio je vrste držanja i poze koje koriste kada beba koristi toalet, dodajući da bebe nikada nisu premlade da bi naučile.

Tom kaže da bebu drži iznad noše u položaju čučnja, a ako sedite sa nogama ispred sebe, možete da izbalansirate bebine noge na kolenima, za šta je Montana rekla da je najbolje kada je beba mala.

Kad ste napolju, možete i da se zavalite na dasku toaleta i držite bebu ispred sebe, što je Montana rekla da je dobra tehnika ako se nekada nađu u restoranu, prenosi Sun.

Izvor: Zadovoljna.rs

Psiholozi osudili glumicu jer kupa sina (11) i još uvek spava sa njim, ona kaže da je mama puna ljubavi

OGLAS

311 Shares
311 Shares
Share via
Copy link