Magazin

Beba leptir je već 6 meseci u čačanskoj bolnici, jer roditelji nisu sigurni da li je žele

beba-siroce-beograd

Bebi N. M. po rođenju je dijagostikovana neizlečiva kožna bolest Epidermolysis bullosa (deca leptiri) i ona od tada leži na odeljenju dečije hirurgije u Čačku.

Roditelji bolesnog deteta već šest meseci i tri dana razmišljaju da li žele da prihvate svoju bebu.

O bebi od rođenje nesebično brine herojsko osoblje odeljenja dečije hirurgije u čačanskoj bolnici, koji su prihvatili N. M. kao svoje dete, piše Objektiv.

“I kad odem kući, mislim na to dete” , kaže glavna medicinska sestra sa odeljenja dečije hirurgije. Prema rečima sestre, najveći problem je bio nedostatak adekvatnih sredstava koji bi ublažili bol prilikom previjanja male N. M.

Inače, trebalo bi da beba bude prebačena u Beograd u bolnicu koja je specijalizovana za decu sa Epidermolysis bullosa, međutim, to je trenutno nemoguće zbog toga što roditelji nisu potpisali odobrenje pomoću kojeg bi beba dobila pomoć od države.

Zahvaljujući ljudima velikog srca iz Srpskog bratstva iz Montreala i Branku Markoviću, za samo četiri dana je skupljeno 5.900 dolara, što je dovoljno da se obezbede sredstva za lečenje i negu male N. M. za godinu dana.

Takođe, sredstva su donirali i roditelji dece koja imaju istu bolest.

Kada se Antonela rodila, po njenom osmehu se videlo da je s tatom razvila poseban odnos

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

219 Shares
219 Shares
Share via
Copy link