Novi Sad

Zarđale cevi zalepljene selotejp trakom vise iznad plivača: Ovako izgleda bazen na Spensu posle rekonstrukcije od 250 miliona dinara

bazen-spens
Foto: weekly.rs

Bazen na Spensu u Novom Sadu bio je pod lupom javnosti nakon neuspešne rekonstrukcije pre tri godine.

Pošto je prva rekonstrukcija urađena katastrofalno, doneta je odluka o još jednoj, pa je bazen opet potpuno rekonstruisan.

Sve je trajalo između dve i tri godine, da bi olimpijski bazen u Novom Sadu, u svom novom ruhu,konačno počeo da radi u januaru 2022. godine.

Gradska vlast je tada donela odluku da se do aprila iste godine ne naplaćuje ulaz na bazen, u znak izvinjenja zbog neuspešne rekonstrukcije.

Ekipa portala weekly.rs je posetila bazen da proveri u kakvom je stanju sada, nepune 2 godine od poslednje rekonstrukcije.

Prva rekonstrukcija koštala je preko 120 miliona dinara

Pločice definitivno stoje. Radijatori su ofarbani, prozori su i dalje stari, prljavi i ponegde zalepljeni trakom.

Gvozdena konstrukcija zatvorenog bazena, koja dominira dizajnom i estetikom prostora, nije ni ofarbana, ali hrabro prkosi vremenu još od 1990. godine.

Da je nešto stvarno tu rađeno, primetićete po novom, velikom videobimu. Na njemu se prikazuje profesionalni plivač i tačno vreme. Trebao bi prikazivati i trenutnu temperaturu napolju, ali nešto je izgleda zabagovalo.

Potpuno nove su i kamere za videonadzor. Na samom bazenskom prostoru ima ih ukupno 7.

Na prvi pogled, sve izgleda prilično ok, dok ne zaplivate leđno.

A onda, mali napad panike.

bazen-spens-2
Foto: Weekly.rs

Cevi na plafonu obložene su nekom gumiranom masom koja je počela da se odvaja. Na nekoliko mesta ona je zapretila da padne u bazen na plivače, pa su je pričvrstili nečim nalik selotejp traci.

bazen-spens-4
Foto: Weekly.rs

Na pojedinim mestima ona je potpuno uklonjena, a ispod nje se vide zarđale, stare cevi.

Ovako je plafon izgledao na otvaranju prošle godine (januar 2022):

bazen-spens-otvaranje
Foto: SPENS

A ovako danas.

bazen-spens-posle-renoviranja
Foto: weekly.rs

Tribine ne deluju novo i, ruku na srce, nismo sigurni da su pločice na tom delu uopšte i menjane, ali plafon iznad njih, koji je novoobložen, počeo je da se raspada.

Plafon-iznad-tribina-bazen-Spens-1
Foto: Weekly.rs

Za drugu rekonstrukciju izdvojeno je još oko 140 miliona dinara- priprema postrojenja za vodu u malom bazenu (32 miliona), postrojenja za pripremu vode u velikim bazenima (71 milion), rekonstrukcija plaže otvorenog bazena (36 miliona).

Deo u kom su smeštene svlačionice i tuševi deluje pristojno i novo. Voda na tuševima je konačno topla. Jedino ostaje žal za onaj vrli novi hol, jer se na plafonu već vide tragovi loše urađenog posla.

Ventilacione rešetke su popustile i vise sa plafona i već ima ploča za osvetljenje koje je pokvareno. Na nekoliko mesta, obloge na plafonu su promenile boju.

Plafon-u-holu-bazena-na-spensu-1
Foto: Weekly.rs

Dakle, manje više je to ok, ako niste baš cepidlaka koja voli da pliva leđno. Ako jeste, onda vam gorčinu u ustima neće izazvati samo hlor, već i činjenica da je gradska vlast na ovakvu popravku potrošila preko 250 miliona dinara. To je 2 miliona evra iz naših novčanika.

I nisu napravili nov bazen, nego su rekonstruisali ovaj. Jednom, pa drugi put. A možda i treći…

Za havariju bazena na Spensu ne odgovara niko: “Ko radi taj i greši, dešavaju se razne situacije”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link