Magazin Novi Sad

Novosađani za 1 milion € dobili bazen s rupama! Vučević preti krivičnim prijavama

Milos-Vucevic

Rekonstrukcija bazena na Spensu košta Novosađane 124 miliona dinara, a za te pare očigledno ništa nije urađeno kako treba.

Veliki projekat rekonstrukcije iznuđen je velikim skandalom kada su novosadske vlasti pokušale da zataškaju neispravnost vode na bazenu. Sve je učinjeno da se veliki propust pretvori u korist, ali ovoga puta zatajili su izvođači radova.

Prema modelu Vučićevih nastupa, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručuje da ga ne interesuju nikakvi izgovori te da izvođači moraju sanirati štetu, a onda će na njihove adrese stići krivične prijave.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da ne isključuje parnični postupak, ali ni krivične prijave protiv odgovornih za probleme u sanaciji zatvorenog bazena na Spensu, te da očekuje da je razlog katastrofalnih propusta isključivo nestručan rad.

On očekuje da će do kraja ove ili početkom naredne nedelje dobiti izveštaj stručnjaka sa Fakulteta tehničkih nauka o razlozima za nastale probleme poput pucanja dna bazena, izlivanja vode i svih drugih problema, piše 021.rs.

Potom će sa svim činjenicama ove, kako kaže, katastrofalne situacije, biti upoznata i javnost.

“Izuzetno sam ljut, razočaran, rezigniran, ne znam koji bih već pridev ili reč mogao da upotrebim, da objasnim. Ne želim da nagađam šta može da bude uzrok, slušam sva naučno-fantastična objašnjenja, samo niko ne dolazi da kaže: ‘Ja sam kriv’. Po tradicionalnom srpskom običaju, niko ne ume da kaže: ‘Ja sam kriv’, a još manje neko ume da kaže: ‘Izvinite’. To nećete čuti i samo ne razumem ljude koji meni stavljaju u usta da se pozivam na zemljotres. Ja sam rekao da je to besmisleno, što sam čuo. Kao što vam kažem da su i svi drugi argumenti besmisleni. I videćete kad struka kaže šta je razlog – da će to, po meni, biti nestručan rad, nekvalitetan rad. Ali da ne prejudiciram ja, postaviće se pitanje odgovornosti projektanta, izvođača, podizvođača, celog konzorcijuma, nadzora koji je to pratio, a onda ću ja na kraju postaviti pitanje političke odgovornosti mojih saradnika koji su učestvovali u tom postupku. Ne bih, svakako, obilazio te radove 18. novembra, da sam znao da postoje problemi”, naveo je Vučević uoči svečane sednice Skupštine grada Novog Sada u ponedeljak.

Kako kaže, Grad ne planira da izdvaja još novca za bilo šta i na odgovornima će biti da o svom trošku poprave bazen i saniraju sve ostale propuste.

“Da li će oni da završe u minusu zbog ovog posla, kako bih vam rekao, apsolutno me ne interesuje, a ne isključujem da ih nećemo ni posle toga goniti. Da ih nećemo goniti parnično, da im nećemo staviti negativnu referencu, a ne isključujem krivične prijave protiv odgovornih za ovo. Jer će neko morati da odgovara za ovo. Mi uradimo Koncertnu dvoranu, dovedemo Stefana Milenkovića, završavamo sa Najdekom, dovedemo Kontinental, platite milion evra bazen, a onda vam to neko upropasti. E sad ćete da odgovarate za to, a prvo ćete da popravite”, naveo je Vučević, upitan o situaciji na Spensu.

Bazen na Spensu prvo je zvanično “saniran” dana kad ga je obišao Vučević. Potom su na površinu “isplivali” svi problemi i to, navodno, tek nakon što je bazen napunjen vodom.

Situacija je danima bivala sve gora – dno bazena puca, pucaju i tribine, a kako saznajemo, čelnici Spensa pre nekoliko dana uveli su potpunu kontrolu ulaska i izlaska na lokaciju, sa evidencijom ko sve obilazi bazen – uključujući zaposlene.

VD direktor Spensa Dragan Milić ponovio je da će javnost biti upoznata sa nalazima stručnjaka po završenoj analizi svih propusta.

Do sada su se, u izjavama za javnost dve od tri firme koje su dobile posao ogradile od propusta.

Bazeni na novosadskom Spensu nastavili da pucaju po svim šavovima

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

    • Nadam se da ces ti prvi odgovarati jer bogami debelo zasluzujes sa svojim pajtosima.grad na nije bio nikad gori.zida se gde se stigne,zakoni se menjaju da bi se to postiglo.kako je otvoren kafic na sajmu(magacin)ko stoji iza njega.odakle njemu obraz druze.

386 Shares
386 Shares
Share via
Copy link