Magazin Novi Sad

Zbog fijaska na Spensu, deca plivači prinuđena da se takmiče na Klisi

bazen-klisa
Foto: 021.rs

Umesto na renoviranim olimpijskim bazenima Spensa, gde se inače uvek održavalo, današnje plivačko takmičenje u organizaciji Školskog sporta, preseljeno na 25-metarski bazen na Klisi, saopštio je novosadski odbor Stranke slobode i pravde.

– „Zašto?“ – višemilionsko je pitanje, a odgovor očekuju svi građani od čijeg je novca čak u nekoliko navrata finansiran ovaj fijasko – ističe iz Resornog saveta za sport novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

Iz ove stranke navode da je činjenica da su Novosađani izgubili takmičarski bazen, inače jedini 50-metarski u Vojvodini, a dobili veliki bazen za brčkanje:

– Kada je Resorni savet za sport Stranke slobode i pravde krajem januara ukazao na problem nemogućnosti postavljanja startnih blokova za plivačke staze na zatvorenom bazenu na Spensu, direktor Dragan Milić je demantovao naše tvrdnje uz konstataciju da smo zlonamerni u komentarima i da iznosimo neistine. Tom prilikom se pohvalio da bazen poseduje najnovije tehnologije i da je u potpunosti spreman da organizuje takmičenja po FINA propozicijama.

Već sutradan nakon našeg saopštenja, javnosti se oglasila i plivačica Mina Mastilović, tvrdeći da takmičenja na Spensu ne mogu biti održana, zbog nemogućnosti postavljanja plivačkih staza. Tada je direktoru Miliću u pomoć pritekao i član Gradskog veća za sport, Ognjen Cvijetićanin, koji je posle posete bazenu istakao „da Spens ima svu potrebnu opremu za takmičarsko plivanje, samo je čuvaju od oštećenja“ – ukazuju oni.

Dodaju da je koordinatorka Saveza za školski sport grada Novog Sada, Aleksandra Marjanac, ujedno i plivački trener, pokušala da učini sve kako bi se takmičenje ipak održalo na Spesu, makar i da se razvuku staze na 25 metara:

– Tehnički uslovi ni to nisu dozvolili, pa su najbolji osnovci i srednjoškolci danas prinuđeni da se takmiče na duplo manjem bazenu na Klisi.

Od Milića, Cvijetićanina, ali i gradonačelnika Miloša Vučevića, zahtevamo da prestanu da obmanjuju građane Novog Sada i da konačno priznaju potpuni fijasko oko rekonstrukcije bazena.

Takođe, ovo je dobra prilika da postavimo još jedno pitanje: zašto je mali bazen prošle nedelje bio potpuno ispražnjen i punjen novom vodom? Šta nije u redu sa vodom u malom bazenu? – zaključuju iz Resornog saveta za sport novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

Za havariju bazena na Spensu ne odgovara niko: “Ko radi taj i greši, dešavaju se razne situacije”

21 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap