Srbija Vesti

Batut je 22. februara naredio prekid primene kineske vakcine, a 25. porekao

kineska vakcina ostavke

Direktorka Instituta “Batut” dr Verica Jovanović izjavila je za Blic da se vakcinacija i revakcinacija kineskom vakcinom Sinofarm nastavlja u kontinuitetu i da neće biti nikakvih prekida.

Ona je to objavila povodom fotografije sadržaja mejla koji je nastao na osnovu dopisa Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” zdravstvenim ustanovama, a u kom se spominje prekid primene te vakcine.

U tom mejlu piše: “Na osnovu dopisa Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut od 22. 02. 2021. godine, prosleđena je informacija GZJZ (jedinica za imunizaciju, dr I. Begović) o prekidu primene prve doze Sinopharm vakcine u svim zdravstvenim ustanovama.

Data je preporuka da se građanima ponude druge vakcine koje su na raspolaganju: Astra Zeneka, Pfizer, a ubrzo i Sputnjik.

Molimo sve zaposlene koji su zainteresovani za primenu Astra Zeneka i Pfizer vakcine da se putem imejla jave (dato ime i prezime, koje iz razloga zaštite privatnosti nećemo objaviti) na adresu (imejl) do četvrtka 25. 02. 2021. do 10 časova, a zainteresovani za primenu Sputnjik vakcine se mogu prijaviti preko E-uprave.”

Povodom tog mejla, koji je dospeo do medija, Jovanović za Blic kaže da se vakcinacija nastavlja i da neće biti prekida.

“Vakcinacija i revakcinacija Sinofarmom se nastavlja u kontinuitetu, neće biti nikakvih prekida. Mejl koji ste videli tiče se tehničkih stvari, uobičajene procedure, jer se vrši preraspodela te vakcine po ustanovama i određuje se nastavak po prioritetima. To je rutinski postupak koji se obavlja na dnevnom nivou. Nema razloga za brigu i nespokoj u zemlji koja vakciniše ovoliki broj ljudi i koja je obezbedila dovoljne količine vakcina. Svih vakcina ima dovoljno”, navodi ona, a prenosi 021.

Kineski Del Boj prodavao kiselu vodu kao vakcinu, nepoznato gde je završilo 58.000 doza

534 Shares
534 Shares
Share via
Copy link