Kolumne

Zlatija, ne brinite, Bata Gašić će vam na kraju oprostiti što vas je ponizio

bratislav
Printscren

Glavna vest u Apsurdistanu tokom jučerašnjeg dana odnosila se na postavljanje Bratislava Bate Gašića u upravni odbor Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost. Bukvalno postavljanje osobe, od strane onoga iznad realnosti, jer tom čoveku, Bati, mesto je apsolutno svuda i nigde, ali nikako na mestu člana ovog Vladinog tela kojim će umesto Zorane Mihajlović od sada rukovoditi nezaobilazna Maja Gojković.

Možda smo svi skupa, a posebno ženski rod, imali i mnogo sreće zbog odluke da na ovo mesto, u ovom telu, baš Gašić bude postavljen. Koliko su čudnih, nerazumnih, potpuno iracionalnih odluka donosili, možemo se smatrati pravim malim srećkovićima jer predsednikov loš humor nije završio postavljanjem Igora Miloševića, javno promovisanog silovatelja, kao člana Korordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Zašto bi to bila neka spektakularna vest? Zašto se uporno pravimo da smo iznenađeni i postavljamo pitanje – ma, jel moguće?!

Gašić je stručan za rodnu ravnopravnost isto koliko i Marko Đurić za diplomatiju, koliko i Stefanović i Vulin zajedno za policiju i vojsku ili Vesić za građevinarstvo.

Dušan Kovačević nam je genijalno vraćao nazad odsjaj našeg mentaliteta svojim filmskim ogledalom, a predsednik Vučić i premijerka Brnabić ovakvim svojim odlukama stvaraju materijal za još neki kreativni pečat legendarnog scenariste, pisca, reditelja i akademika.

Novinarka Zlatija Labović će verovatno u jednom trenutku doći u situaciju da zamoli Gašića da joj oprosti što ju je na onako prostački način uvredio pred prisutnim kolegama i čitavim svetom. Zapravo, napravio sam grešku, čak i u samom naslovu. Nije nju Gašić uvredio, niti ponizio. On je to zaista iskreno pokušao, a zapravo je sebe osramotio sa manje od 10 reči.

Ne znam da li ova kadrovska politika i njena logika postoji još negde u svetu, ali za ovo što mi živimo treba naplaćivati ulaz posetiocima.

Ovu sortu neverice koju mi proizvodimo, ova autohtona vrsta apsurda, to je nešto što ima ozbiljan turistički potencijal. Rezervat izumirućeg naroda koji odbija da stane i suoči se sam sa sobom jer će rađe da se isprsi pred čitavim svetom.

Pa za taj obilazak prirodnog rezervata neka braća Azijati platiće pravo malo bogatstvo u skorijoj budućnosti.

Do tada mi smo i dalje samo statisti u raznim epizodama decenijskog serijala – Vučić apsurdčić.

Neko tapšač, neko “buaaač!”, ali i dalje samo statisti u tom paralelnom univerzumu. A možda je to zaista pravi, original, onaj Univerzum u koji su nas ubedili da ga u stopu moramo pratiti!? Aktivno učestvovati u sopstvenoj prevari. Eto ga. Još jedan. Apsurd do apsurda.

Tom logikom, državničkom doslednošću i apsurdistički navođenom odlukom, Bratislav Gašić postao je drug član. Drugarica članica. Pored reči ravnopravnost u rečniku stoji Gašićeva slika. Ne Zoranina, ne Majina. Batina.

Da nije tragično bilo bi komično: Bata “volim novinarke koje lako kleknu” Gašić član tela za rodnu ravnopravnost

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

51 Shares
Share via
Copy link