Magazin

Ekstatični Bakarec se prepustio hvalospevima Vučiću pa stigao i do recitovanja najlepše srpske ljubavne pesme

Nebojša Bakarec je brukanje u Skupštini Srbije podigao na novi nivo. On je hvalio Vučića, pa pokušao da odrecituje stihove pesme Santa Maria della Salute.

Poslanik SNS u svom govoru u Skupštini nam nije rekao ništa osim toga da baš ume da se obruka. Iz njegovog nejasnog govora zaključujemo da površno poznaje poeziju Laze Kostića, ali nas je i slagao kada je rekao da smo već dva puta pobedili koronu, pa da se očekuje da sledeće godine bude 3:0 – Srbija:Korona.

Jedno od prvih izlaganja u Skupštini poslanik Bakarec nije iskoristio da se baš proslavi, ali je učinio da bude za pamćenje ili možda čak podsmeh. Govor je započeo sa uspesima prethodne vlade, a onda nastavio sa svojim neuspehom.

Pre svega osvrnuo se na aktuelnu pandemiju korona virusa i toliko samouvereno rekao kako smo kao država ovaj virus pobedili čak dva puta. Sledeće godine dolazi vakcina pa ćemo tako ovu strašnu alu skroz da uništimo poput crtanih junaka. Barem se takav utisak stekao iz njegovog izlaganja.

Nadalje, on je pokušao uz pomoć pesme Laze Kostića “Santa Maria Della Salute”, da pokaže svoju elokventnost i načini se pametan, piše Noizz.

– Zvezdama ćemo pomeriti pute, suncima zasut seljenske skute, ovaj stude, da u sve kute zore zarude, da od miline dusi polude, Santa Maria della Salute, živela Srbija – izgovorio je sa zastajkivanjem i ispravljanjem Bakarec stihove poput neke zakletve.

 

Ovo je samo jedan u nizu gafova kojima smo svedočili od kako se oformila Skupština. Za sada smo više mogli da gledamo zabavno humoristični program, nego ozbiljnu polemiku političara. I ovo definitivno nije prvi govor poslanika koji je skrenuo pažnju, ali se bojimo da nije ni poslednji.

Ono što do sada znamo jeste da Palma zna baš dobro da izblamira nekoga, baš kako je to uradio kada je “hvalio” Dačića, da u poslaničkim redovima sede ljudi poput člana PUPS-a Borislava Kovačevića koji usred rečenice zaboravi šta je hteo da kaže, ali i i reperke poput Jelene Mhajlović, poslanice Srpske socijalističke stranke.

Kako sada stvari stoje, Skuština je dobar materijal za nekog scenaristu da napravi seriju koja će imati tragikomičnu notu.

Mladi poslanici se baš super zezaju, a pet bambija za hit nastup dobija SPS

generic vignette (DESK luftika.rs)
414 Shares
414 Shares
Share via
Copy link