Magazin

Bora Čorba otkrio zašto je Bajaga izbačen iz grupe: Zvali smo ga, ali nije hteo da dođe…

bora-corba
Foto: Printscreen

Frontmen benda „Riblja čorba“ napisao je mnogobrojne pesme kako za svoj sastav, tako i u sarsdnji sa kolegama i prijateljima.

Popularni muzičar je u životu i karijeri imao teške momente, a jedan od njih bio je kada je odlučio da Momčilo Bajagić Bajaga više neće biti deo „Riblje čorbe“.

– Imali smo jednu tešku godinu, bili smo popularni, ali je ona pala. Bajaga je napravio ‘Instruktore pozitivne geografije’ i dogovorili smo se da napravimo pauzu tada. On je otišao na letovanje, a nama je stigla ponuda iz Grčke da sviramo koncerte u jednom hotelu. Rajko je, nažalost, morao da ode iz benda, mi se dogovorili da nastavimo. Zvali smo Bajagu da dođe sa letovanja, on nije hteo da dođe i samim tim više nije bio član grupe. Ali bilo je i vreme da ode jer je sazreo kao autor, izvođač i taj njegov prvi album je prošao sjajno – ispričao je Bora Čorba.

bajaga
Foto: ATA Images

Još jedan težak momenat za muzičara bio je period rata, kada je pomišljao da ostavi mikrofon. Međutim, ljubav publike ga je vratila.

– Da, bio je taj jedan krizni momenat kad sam pomislio da ne treba da pevam. Bilo je jako teško devedesetih i taj rat prokleti, nekakva depresija. I zato ta ploča, koja je tada izašla, to je ‘Labudova pesma’. Labud pred kraj najbolje peva, tada jedino i peva. Ljubav naroda je sprečila da to bude kraj i nisam se pokajao. Odlučili smo da umremo na bini, nažalost, Miša Aleksić je otišao prerano – zaključio je Bora Đorđević za Vesti.mk.

Bora Čorba: Moje telo pošaljite u Čačak, u Ljubljani ostavite srce

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

25 Shares
Share via
Copy link