Magazin Novi Sad

Levitirajući “Fića” na novosadskoj Detelinari prkosi svim zakonima fizike (FOTO)

Levitirajući Fića detelinara
Foto: Instagram / nsuzivo.rs

Poznato je da u Novom Sadu vlada hroničan nedostatak parking mesta u gotovo svim kvartovima, pa su često građani prinuđeni da se snalaze kako znaju i umeju.

Ovaj problem svakako nije rezultat povećanja kupovne moći u Srbiji i “činjenice” da svaka porodica zbog “ekonomskog izobilja” poseduje više vozila, kako je predsednik svojevremeno pokušao da prikaže, već urbanističkog haosa i želje beskrupuloznih investitora da na mestu svake porušene porodične kuće izgrade višespratnicu.

Naravno, najčešće bez razmišljanja gde će budući, ali i postojeći stanari parkirati svoje četvorotočkaše, jer se nove zgrade ili nadogradnja starih neretko rade bez izgradnje preko potrebnih novih parkinga i garaža.

Čitav ovaj haos, koji je grad uništio do neprepoznatljivosti, pretrpavanjem postojećih kvartova umesto da se prirodno širi, vrši se uz aminovanje gradskih vlasti i urbanista, kojima je najvažnije da stave što više novca u svoje džepove, ne mareći puno za probleme građana.

Čudesni levitirajući “Fića”

Kao i u svim drugim kvartovima, osim možda Novog Naselja i Limana, koji su planski građeni, slična situacija je i na Detelinari, pa ne treba da čudi što se građani na najneverovatnije načine dovijaju gde će ostaviti svoja vozila.

Tako je u ulici Janka Čmelika u ovom novosadskom kvartu uslikan novi “Fića”, koji se čini kao da levitira i prkosi svim zakonima fizike.

Fotografiju je prenela Instagram stranica nsuživo.rs, ali šalu na stranu, sasvim sigurno da se vlasnik ovog automobila ne bi parkirao na ovakvom mestu da je imao izbora.

“Ono kada auto zapi*ava okolo”

Sličnog mišljenja su i brojni Novosađani, koji su to potvrdili i u komentarima, a neki su bili i duhoviti.

“Normalno kada nema parkinga…”, “Ne znam u koje je ovo vreme uslikano, ali u 8 ujutru je tuda kolaps, naročito kod vrtića. Ne zna se da li ima više kola ili pešaka”, “Uskoro ćemo svi na Detelinari na tri točka parkirati…”,

Tu drugačije i ne možes da staneš”, “Svašta se može videti i doživeti u NS”, “Ono kada auto zapi*ava okolo”,  “Menja čovek zimske gume” – pisali su naši sugrađani u komentarima.

Zaista, od nekad mirnog i uređenog grada, Novi Sad je odavno postao urbana džungla, a problem parkinga sasvim sigurno neće biti rešen uvođenjem “NSpatrol-a”, novosadske verzije “Oka sokolovog” ili uvođenjem ekstra parking zona.

To su samo dodatni načini punjenja gradske kase i pražnjenja džepova građana, koji će i dalje biti prinuđeni da besciljno kruže tražeći slobodno mesto ispred svoje zgrade.

Možda baš ono gde su nekad bez problema parkirali i u čijoj se okolini nalazio park ili zelena površina, kojih više nema.

„Sreća pa krave ne lete“: Novosađanina bukvalno u*rao parking (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link