Magazin Novi Sad

Bahato obezbeđenje “Linglonga” fizički nasrće na snimatelje i sprečava aktiviste da daju izjave

linglong-incident
Printscreen/Građanski preokret

Obezbeđenje gradilišta fabrike automobilskih guma Linglong kod Zrenjanina pokušalo je da spreči ekipu holandskih novinara NOS (Nederlandse Omroep Stichting) u nameri da snimi izjavu aktiviste Građanskog preokreta Ivana Živkova ispred gradilišta fabrike.

Pripadnici obezbeđenja su prvo pokušali da ubede novinare da nemaju pravo da snimaju, a nakon što im je objašnjeno da se snima javni prostor i građanin koji na ulici daje izjavu, uskakali su između kamere, novinara i Živkova. U jednom trenutku su fizički odgurnuli snimatelja i kameru pa su novinari zapretili zvanjem policije.

Obezbeđenje gradilišta je vikalo na kineskom i engleskom, unosilo se u lice novinarima, snimatelju i Živkovu, a zatim im fotografisalo vozila i tablice. Sve to se dešavalo na javnom putu, stotinak metara dalje od gradilišta Linglonga.

Građanski preokret najoštrije osuđuje bahato ponašanje obezbeđenja gradilišta kompanije Linglong i smatra ga pretećim za svoje aktiviste i sve građane.

Današnji incident pokazuje da se kompaniji Linglong, pored svih drugih privilegija koje je dobila u Srbiji, toleriše i pokušaj da uređuje pravila ponašanja na našim ulicama.

Podsećamo državne organe da su dužni da omoguće javni red i mir i poštovanje zakona na čitavoj teritoriji države, navodi Građanski preokret.

Ziđin i Linglong javašluk: Potrovaše nas i pokraše a država im gura pare u džepove i čuva leđa

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Zamislite da se strancima daje više od 80 miliona evra, poklanja zemljište, dovlači voda za piće koju Zrenjaninci nemaju već 40 godine i pored završene Fabrike vode koju će platiti građana kroz višu cenu česmovače. Prljava tehnologija najveće gumare u Evropi će prema gradu i zaštićenom rezervatu Carska Bara ispuštati otrove, formalin i čađ kojiće zagaditi i oranice naših paora. Naši građevinci ne mogu ni da primirišu ovom velikom gradilištu jer su na njemo za siću angažovani većinom štićenici kineskih ustanova. Srećom, uskoro stiže još jedan zagađivač sa najvećom farmom svinja. Ima se – u sve se ugrađuju. Izvinjavamo se što od svog naroda pravite budale.Baška što grad daje 400 miliona za “razminiranje” poljoprivrednog zemljišta.

    • A tu je nedaleko i farma pilića odakle i danju i noću iz dimnjaka kulja gusti dim, treba i njih posetiti malo…

  • Prava milina. Grad već 17 godina bez vode (završena je Fabrika vode o trošku građana, a neće niko da je otvori), Kinezima grade vodovod od 450 miliona. Skoro toliko naših novaca su dali za tzv. “razminiranje” poklonjenog poljoprivrednog zemljišta. zvađeno 0 granata. Dato je i 87 miliona (evra), a daće isto toliko za novozapošljavanje naših najamnih radnika. Na gradilištu nema naših ljudi. Bahate se na poklonjenom delu Srbije koje će trovati formalinom, čađi i ko zna kakvim otrovima. Mnogo je, pa makar bilo i od braće.

  • Onaj mali sa smešnom kapicom na glavi je Novak Mandić, mislim da je iz Botoša, teški je uvlakač u kineske guzice.Radi za kinesko “obezbeđenje”, ako ih možemo tako nazvati.Sve to za oko 50.000 dinara.Takve treba tući na svakom koraku.

OGLAS

86 Shares
Share via
Copy link