Beograd

“Uvaljuje mi jadnu Ruskinju, a on treba da nadoknadi štetu”: Anja odlučila da raskrinka bahate domaće stanodavce

devojka stan
Foto: Đorđe Kojadinović / Ringier

Mesecima mediji pišu o domaćim stanodavcima koji su, dolaskom Rusa i Ukrajinaca u našu zemlju, odlučili da iskoriste priliku da profitiraju. Braći sa Istoka naplaćuju basnoslovne kirije za stan pa tako, u zavisnosti od lokacije, veličine stana i sličnog, ima onih koji zarade minimum 1.000 evra mesečno.

Za stanove koje bi našim ljudima naplaćivali od 250 do 500 evra, Rusima uzimaju od 500 do 1.000 i više evra, odnosno duplo. Anja iz Beograda trenutno ima prilično neprijatnu situaciju sa jednim od, kako kaže, “takvih” gazda, te je ispričala svoj problem.

– Iz stana iznad je procurilo u moj stan, kaplje tamo gde je mokri čvor, dakle, kupatilo i deo trpezarije. Inače, to je nadzidani deo i pitanje je kako su ga “sklepali”. Uglavnom, tu živi jedna ruska porodica, ona je žena veoma fina, ali se jedva sporazumevamo zbog jezika, a i zato što nije upućena u mnoge stvari, jednostavno, nije njen stan – kaže Anja, piše Blic.rs.

Dodaje i da je nekretninu renovirala pre nepunih godinu i po dana, te da ima svog pouzdanog majstora koji je štetu procenio na 200 evra.

– Moj stan je u problemu i hoću svog majstora, koji je, pritom, vrlo korektan i povoljan. Ali došlo je do problema u komunikaciji, jer gazda nije hteo da me pozove, da nas dvoje rešimo problem, već “uvaljuje” jadnu Ruskinju koja je nemoćna, i kojoj sam rekla da njen stanodavac treba da pokrije trošak, a ne ona, premda je meni samo važno da mi plate.

Agonija se nastavlja, priča Anja, jer Ruskinja nije ni sigurna u čemu je problem. Sumnja na mašinu za veš, ali je buni to što se javlja i vlaga, pa je moguće da je do loše urađenih cevi, lošeg materijala.

– U pitanju je dupleks, jedno kupatilo na gornjem spratu sa kuhinjom, na donjem spratu toalet. Ali ovde svako radi šta hoće… Grade bez dozvole, nadovezuju se na stare cevi, odnosno vertikalu stare zgrade bez prethodnog plana, “budže” nešto, ko zna. U svakom slučaju, poenta je da stanodavac, navodno ima osiguranje, i hoće svog majstora – priča ta Beograđanka, ali dalje ističe da to za nju nije opcija.

– Ruskinji je rekao da je u bolnici, onda joj se javio da mi ona prenese tu poruku, ali mene neće da pozove, iako mu je ona dala moj broj. Sramota! Toliko naplaćuju i profitiraju od cele situacije, a ne mogu ni da okrenu telefon da reše problem, nego pušta podstanarku da bude između dve vatre – zaključuje vidno ogorčena Anja.

Takođe ističe da neće tuđeg majstora, jer ne zna kako će da uradi posao, ali i da je Ruskinji skrenula pažnju na neke stvari vezano za plaćanje štete u stanu, o čemu je niko nije informisao.

– To nije dužnost podstanara, već stanodavca, ako je do cevi, gradnje i tome slično….

Izvor: Blic.rs

Podigao kiriju da bi stan izdao Rusima, oni mu ostavili smeće, neplaćene račune i pobegli

Čitajte Luftiku na Google vestima

30 Shares
Share via
Copy link