Novi Sad Vesti

Bacao građevinski otpad preko krova zgrade u Novom Sadu, limene table se odbijale od komšijskih terasa (VIDEO)

Liman otpad zgrada
Foto: Printscreen / Instagram / nsuzivo.rs

Nekako smo navikli da je bahatost, javašluk i primitivizam postao neizostavni deo života u nekada mirnom, pristojnom i uređenom Novom Sadu, ali se ipak desi da nas poneki skaradni potez zatekne i iznenadi.

Liman jeste kvart koji je planski projektovan, sa velikim parkinzima i obiljem zelenih površina (koje betonizacijom sve više nestaju), a kako u prostranim dvorištima još uvek nisu počeli da zidaju soliterčine, jedina opcija za investitore željne novca jeste nadziđivanje starih, postojećih zgrada.

Tako su žitelji četvorospratne zgrade na Limanu 4 već odavno dobili dodatnu spratnost i komšije na krovu, a jedan od radnika (ili stanara) rešio je da očisti krov od nepotrebnog građevinskog materijala, šuta i smeća.

Naravno, ne na propisan i zakonom dozvoljen način.

Kršio propise i ugrožavao bezbednost

Kao što se može videti na snimku koji je osvanuo na Instagram stranici nsuživo.rs, badža je je ogradio prostor ispred zgrade trakama, u koji je predvideo da će smeće padati i počeo da cilja – ne baš preciznošću Viljema Tela.

Mali deo je uspeo da ubaci u “označeni” prostor, ali je veliki deo završio izvan, stvarajući omanju deponiju ispred zgrade, a ogromne limene table odbijale su se od komšijskih terasa i prozora dok ih je bacao sa krova.

Svakako da je vinovnik ovog “posla čišćenja” prekršio zakon, ugrožavajući ne samo komšije, koje se srećom nisu zatekle na terasi, već i prolaznike i okolne automobile, a treba naglasiti da se u okolini nalazi osnovna škola, pa često ovim putem prolaze brojna deca.

Lako moglo desiti da se bilo koji deo otpada koji je bacao rasprsne pri udaru o beton i odleti u neželjenom pravcu, a sudeći po ponašanju, nije u pitanju veliki poznavalac zakona fizike, niti je uzeo u obzir loše vremenske prilike.

“Doći če vreme kad će se pametni stideti znanja jer je na delu glupost”

Ni komentari na ovakvo bahato i opasno ponašanje nisu izostali na društvenim mrežama.

“A šta očekivati drugo, već ono što je već rečeno: “Doći će vreme kada će se pametni stideti znanja jer na delu je glupost”, “Kakvo sjajno rešenje. Debili”, Verovatno nešto renovira pa me može liftom. Ogradio dole i samo baca”,

“I jel posle počisti zelenu povrsinu od loma i prljavštine za sobom? Jel vratio u prvobitno stanje? Jel ima dozvolu za rad i renoviranje? Jel obavestio i pitao komšije za saglasnost? Jel pokupio potpise stanara? Ako je sve ok, može se izdržati”, “Neko je bežao sa časova fizike”, “Kad pogledaš 1 minut ‘Zadruge'” – komentarisali su Novosađani na Instagramu.

Davno je još Koja pevao sa Disciplinom Kičme “Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade” – očito da ga ovaj momak nije poslušao.

A dobro bi mu došla i fina kazna, kako slične idiotluke ne bi radio u budućnosti.

Novi Sad u plamenu: Izgorela 3 automobila na Novom Naselju, u Petrovaradinu plamen kulja iz zemlje (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

24 Shares
Share via
Copy link