Svet Vesti

Platili 1.100€ i ostali bez auta kada su stali uz put i izbacili đubre u travu

bacanje djubreta iz kola
Foto: printscreen

Dve osobe na putovanju kroz Rumuniju odlučile su da se odmore uz put i očiste unutrašnjost svog vozila. Nažalost, njihovi planovi su uključivali i bacanje smeća uz put.

Osim kamera postavljenih posebno za praćenje vozača koji bi mogli da se odluče na bacanje smeća na odmorištu, u tom trenutku je upravo prolazila policija pa su oboje ubrzo uhvaćeni na delu. Kamera je snimila da žena stavlja smeće u plastičnu kesu, a zatim ga baca u travu.

Policajci su videli šta se dogodilo i odmah su se zaustavili. Uz 1.100 evra kazne policajci su zaplenili vozilo. Povrh svega, i lokalna agencija za zaštitu životne sredine takođe je vozaču izrekla kaznu.

Tela Evropske unije i nacionalni regulatorni subjekti iz država članica su usvojili oštre kazne za one koji ne poštuju pravila kada je u pitanju odlaganje smeća.

Lokalni zvaničnici su objasnili da je ovaj „VW golf“ četvrti automobil oduzet vlasnicima koji su bacali smeće i koji su uhvaćeni na delu.

Vozač za sada ne može da vrati svoj automobil, a moraće tužbom sa dokaže da nije prekršio zakon, ali tek nakon što podmiri kazne.

Srpska porodica razbacala smeće na plaži Sartiju da bi se slikali kako čiste

OGLAS

248 Shares
248 Shares
Share via
Copy link