Magazin Putovanja

Srpska porodica razbacala smeće na plaži Sartiju da bi se slikali kako čiste

plaza-sarti-smece

Jedna porodica bacila je ljagu na sve turiste iz Srbije koji ovog leta letuju u Grčkoj. Oni su na prelepu plažu u Sartiju doneli đubre koje su razbacali na sve strane, a potom navodno kao savesni građani pokupili i odneli.

Sve je bilo namontirano samo za slikanje rano ujutro, kada nema turista na plaži. Međutim, otkrila ih je druga turistkinja iz Srbije, koja je ranoranilac i voli da fotografiše.

Ona je to iskustvo podelila na sa članovima Facebook grupe Grčka Info. Ovako glasi njena objava:

„Mi nalazimo se u Sartiju trenutno. Ujutru sam izašla na plažu da pogledam izlazak sunca. Kad jednom dođe, mislim da su bila porodica, da u rukavicama da razbacaju plastične flaše i iskorišćene maske. Pa da slikaju da kako skupljaju sve to “razbacano smeće”.

Kad sam ih pitala odgovor je bio samo: skupljanje smeća, ekologija….Pa da stane mozak! Gde hoće te slike taj čovek da objavi? Ljudi će misliti da Sarti je prljav, da smeća svugde na plaži! E pa nema smeća! Više ne možeš da veruješ ni u ono što vidiš, jer samo nameštavaju stvari☹️

I još da dodam neki naši su bili.“

Ta članica je pitala za dozvolu da objavi još fotografija, ali nije joj odobreno.

sarti-ciscenje-plaze

Ovo je izazvalo revolt i negodovanje drugih članova gruupe.

„Pozdrav iz lepog Sartija. Koliko sam shvatila, oni donose i bacaju smeće pa posle slikaju koliko je prljavo? I mi smo u Sartiju, sve je čisto,konobari sa beach barova svako vece čiste plaže,generalno celo mesto je baš čisto“, napisala je druga turistkinja.

I drugi su komentarisali u sličnom tonu:

„Sve jasno. To je danasnjica. Velika laz i opsena.“

„Sramota, so toa davaat samo loš primer na sopstvenite deca. Žalosno.“

„Evo me u Sartiju, sve je cisto i skockano. Gradska plaza skroz ok.“

Jedan član grupe smatra da je, između ostalog, ovakva nekultura zašto Grci našim turistima izdaju mahom lošiji smeštaj.

„Eto! i pored takvih turista kako vlasnik da im da super apartman? Kako da se prema njima ophode kao prema turistima vrednim pažnje? Stoka ostaje stoka!!!!I Posle samo nešto kukamo i žalimo se kako nije dobro a sami smo krivi!

Poštuj tuđe i druge da bi i oni poštovali tebe i tvoje! U suprotnom, sedi kući jer nisi za napolje! Bruka i sramota na rad ovih Srba sto su ovo radili na plaži! Da li su to bolesnici kojima je ipak potrebno lečenje a ne osuda?“

Na kraju, možemo da zaključimo da sve počinje iz porodice, i dobro i loše. A za većinu, odnos prema okolini nije na vrhu pedagoških vrednosti.

Turistu iz Srbije progutali talasi na letovanju u Sartiju. Imao je dvoje dece

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link