Lifestyle Magazin

Automobil 47 godina parkiran na istom mestu sada postaje spomenik

Pjer-lancia
Foto: Printscreen/Facebook/Piero Garbellotto

Automobil koji je 47 godina parkiran na istom mestu na ulici postao je turistička atrakcija i lokalna znamenitost Italije. Faktički, danas predstavlja simbol grada.

Te 1974. godine, Anđelo Fregolent parkirao je svoj automobil kod kioska koji je držao sa svojom ženom u gradu Koneljano i nikada se nije vratio u njega niti ga pomerio sa tog mesta.

Fregolent, koji danas ima 94 godine, ostavio je svoju plavu “lančiju fuliju” na ulici kada je par otišao u penziju.

Evocira uspomene svim generacijama

Od tada, auto je postao atrakcija za turiste i stanovnike grada koji dolaze da uslikaju selfije pored njega. Fotografije su na društvenim mrežama postale viralne pa je ovaj “oldtajmer” postao i orijentir.

– Vodio sam kiosk ispred kuće 40 godina zajedno sa svojom suprugom Bertilom, 10 godina mlađom od mene – rekao je Fregolent za italijanski list Il Gazetino.

Njegova supruga, Bertilja Modolo, našalila se za novine da Fregolent voli auto kao da mu je druga žena.

– Kada sam započeo posao, bio sam srećan što je “lančija fulvija” parkirana odmah ispred, jer sam lako istovario novine iz gepeka i uneo ih unutra – dodao je Anđelo.

 

Lokalni stanovnici kažu da je automobil postao ikona u gradu.

– Auto je tamo parkirano od kada sam išao u školu – rekao je Luka Zaja, 42-godišnji stanovnik.

Premešta se posle 5 decenija

Ipak, posle promene zakona o putevima i više rasprava, gradski zvaničnici su sada odlučili da premeste automobil nakon skoro pet decenija.

Uklonjen je 20. oktobra i prebačen na sajam automobila u Padovi odakle je poslat u radionicu da bude pažljivo restauriran i da se popravi šteta od 47 godina stajanja napolju.

Nakon toga, biće postavljen baš kao spomenik ispred lokalne škole odmah pored kuće Anđela i Bertile – što znači da će moći da se dive svom starom automobilu sa prozora posmatraju dok turisti prolaze pored njih da slikaju selfije.

Prošlog meseca je i Pjero Garbeljoto, koji se kandidovao za gradonačelnika Koneljana, posetio “fulviju” kako bi napravio selfi sa njom.

Vozilo je čak zaslužilo i oznaku na Gugl mapama.

Na italijanskom ostrvu kazna 3.000 € ako odnesete pesak, kamen ili školjke sa plaže

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

64 Shares
Share via
Copy link