Srbija Vesti

“Sloboda izbora” u kosovskih Srba: Autobusima na glasanje za Srpsku listu (VIDEO)

Koliko je samostalna i slobodna u svom demokratskom izboru srpska zajednica na Kosovu i Metohiji možda najbolje ilustruje izjava Vesne Milojević iz Kancelarije za KiM u Kraljevu.

Ona je novinarima RTS-a objasnila da se organizuje autobuski prevoz za raseljene Srbe sa Kosova koji će prevesti ljude širom južne pokrajine da „slobodno“ izaberu svoje predstavnike u zakonodavnom telu Kosova, preciznije da glasaju za Srpsku listu.

Rada Trajković objavila je video na Tviteru i upitala kako je moguće da ova državna službenica „već zna za koga će glasati devet autobusa raseljenih lica sa Kosova“.

– Da li je i zašto ovim ljudima onemogućeno najosnovnije demokratsko pravo da slobodno biraju svoje predstavnike – postavila je javno pitanje Rada Trajković.

Neoprezna izjava Vesne Milojević faktički otkriva ono što svi već znaju, a to je da u Srbiji ne postoji istinska već ta famozna i nakaradna fasadna demokratija.

Slobodan izbor u Srba postoji koliko i domaći svemirski program. Sve je već lepo isplanirano i izrežirano za nas građane, a mi smo za njih, političare, gomila idiota koji nisu za bolje od zaokruživanja rednog broja na glasačkom listiću.

Da se ne lažemo, zar nije isuviše pretenciozno očekivati pojam demokratije na Balkanu, u Srbiji i nečemu što sebe naziva državom, a počinje slovom K?

Srećan Dan državnosti svima koji slave u državi koja nema ni jasne granice, a ne podelu vlasti i slobodu izbora.

Događaji koji su promenili srpsku istoriju i zbog kojih baš danas obeležavamo Dan državnosti

Share via
Copy link