Ljubimci Magazin

Australija planira likvidaciju 2 miliona mačaka, a spremili su i nagrade „najvrednijima“

Vlada Australije donela je šokantnu meru, koja će mnogima zvučati neverovatno, pa čak i izmišljeno. Naime, odlučeno je da se do 2020. godine likvidira 2 miliona uličnih mačaka.

Razlog za ovu surovu odluku je procena da su mačke, od kada su 1700. godine uvezene iz Evrope, prouzrokovale izumiranje 27 autohtonih vrsta.

Procenjeno je da u Australiji ima između dva i šest miliona mačaka lutalica koje slobodno kruže prirodom. Australska vlada želi da ubije dva miliona zbog toga što narušavaju živote autohtonih vrsta.

Prema njihovim rečima, cilj je smanjenje uticaja divljih mačaka lutalica, ne samo zbog toga što uništavaju autohtone vrste već i zbog toga što utiču na rad australskih farmera, prenosi Index.hr.

Deo plana je trovanje mačaka kobasicama koje će, osim otrova, u sebi imati i meso kengura, pileću mast, razne biljke i začine.

Kobasice će bacati iz aviona na područja koja naseljavaju mačke lutalice. Kada ih pojedu, smrt nastupa za petnaestak minuta.

Osim trovanja, planiraju i ubijanje mačaka pucanjen na njih, a građane će nagrađivati ako učine isto. Jedna ubijena mačka vriće deset američkih dolara.

Iako je PETA Australia ovaj zakon proglasila užasnim, složili su se s tim da mačke doista jesu smrtna pretnja određenim vrstama.

Kako se vama čini ova odluka?

Odglumio je svoju smrt i snimao kako će mačka da reaguje

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Bolje Australiji da se njeni stanovnici pozabave pametnijim poslovima oko budućnosti svoje zemlje. Mogu oni otrovati i deset puta više, doćiće druge, a i još gore pošasti…Novac za to neka upotrijebe za siromaštvo na ovoj planeti. Van pameti je davati 10 dolara za ubijenu mačku…tek će onda biti lov na sve živo… To nisu radili ni u srednjem vijeku.

138 Shares
138 Shares
Share via
Copy link