Svet Vesti

Policija spasila hrvatskog “ribara” nasred okeana, posle saznali da je švercer ko*aina (VIDEO)

Lažni ribari australija
Foto: Screenshot / Twitter / AMSA_News

Australijka policija je pre nešto više od dve nedelje spasila trojicu muškaraca, koje su pronašli dok su plutali u moru, nakon što im se, prema njihovoj priči, prevrnuo brod kojim su krenuli u ribolov.

Međutim, nakon što su pronađene velike količine ko*aina koji je takođe plutao, a zatim i prevrnuti brod čija je kabina bila prepuna opijata, jedan od njih je uhapšen, a za drugom dvojicom se i dalje traga.

Policija prvo poverovala “nesrećnim ribarima”

Australijske vlasti krenule su u potragu za trojicom muškaraca koje su spasili iz mora pre dve nedelje, piše BBC.

Tri muškarca su 1. februara pronađena kako plutaju u moru, 17 kilometara južno od Albanija u Vašingtonu, držeći se za prenosni frižider, a policiju su uveravali da su bili u ribolovu kada im se brod prevrnuo.

Policija ih je u prvi mah pohvalila, čak su izdali i službeno saopštenje u kojem su istakli “važnost nošenja prsluka za spašavanje i lampe za hitne slučajeve”, prenosi 24 Sata.

Međutim, lokalna policija je ubrzo pronašla brojne nedoslednosti u priči ove trojice “mornara”, pa je kontaktirala australijsku saveznu policiju, koja je započela istragu.

Paket obmotan crnom plastikom upalio alarm

Šest dana nakon što su muškarci spašeni, pronađen je paket obmotan crnom plastikom koji je sadržao ko*ain, na plaži 54 kilometara zapadno od Albanija.

Narednog dana otkriven je prevrnuti kruzer, u čijoj kabini se nalazilo osam zamotanih paketa, od kojih je svaki sadržavao oko 40 kilograma ko*aina.

Vlasti su kasnije otkrile 365 kilograma ko*aina na najmanje dve lokacije, a muškarci su sada osumnjičeni za umešanost u međunarodni šverc droge.

Za dvojicom begunaca se i dalje traga

Zasad je uhapšen Aristides Avlontis, a policija još uvek traga za Matom Stipinovićem (49) i Karlom Vitburnom (45), od kojih je jedan registrovani vlasnik prevrnutog broda.

Veruje se da se njih dvojica skrivaju u Vašingtonu.

– Procenjuje se da je ova zaplena zajednici uštedela više od 235 miliona dolara štete povezane sa drogom, uključujući kriminal, zdravstvenu zaštitu i gubitak produktivnosti – rekao je Grejem Maršal iz australijske policije.

Izvor: 24 Sata

Procureli memoari princa Harija: „Ubio sam 25 ljudi, koristio kokain i oblačio se kao nacista na nagovor brata“

88 Shares
Share via
Copy link