Magazin Svet

Ameri poludeli za “jugićima”, Zastava 55 na aukciji u SAD otišla za 9.000 $

yugo
Foto: Bring-A-Trailer

Među stanovnicima Sjedinjenih Američkih Država čuveni jugići sve su traženiji, a Ameri su spremni da za njega izdvoje pozamašnu sumu. Posebno su na ceni GVX i kabrio, ali i običan Yugo prolazi sasvim solidno. To potvrđuje i jedna ponuda aukcijske platforme Bring-A-Trailer.

U pitanju je Yugo GVL iz 1988. godine, koji je sa pređenih nepunih 108.000 kilometara sasvim običan auto. Sudeći po fotografijama, reč je o uzorno održavanom automobilu. Sve do 2021. bio je kod prvog vlasnika, koji je očigledno štedeo 1.1-litreni motor sa 55 KS, piše Index.hr.

Taj primerak prodat je po ceni od 9.001 dolara, čime je potvrđeno da 12.100 dolara za kabrio verziju nije bila samo puka slučajnost ili ishitreni potez nekog jugonostalgičara.

yugo
Foto: Bring-A-Trailer

Ameri, izgleda, prepoznaju određene kvalitete Zastavinog proizvoda, kojeg su se u bivšoj državi olako odrekli kao sramotnog poluproizvoda. Sve je više onih koji loše održavanje navode kao glavni uzrok lošem imidžu Yuga u Americi.

yugo
Foto: Bring-A-Trailer

Tako i u komentarima te aukcije jedan korisnik navodi kako je imao rent-a-car sa yugo automobilima koje je iznajmljivao za već od 10 dolara po danu i pritom pristojno zarađivao. Kaže kako je bilo potrebno samo redovno servisiranje automobila. Jedan od njih vozi još i danas, a hvali i nisku potrošnju goriva.

Kako god, Yugo je definitivno sve traženiji “preko bare”. Ko zna, možda uskoro budemo svedoci izvoza jugića u SAD.

Izvor: Index.hr

Hoćemo ponovo „viršle u zemički“, čuveni crveni jugoslovenski kiosk K67 vraća se u život?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link