Magazin

Arsenije iz “Slagalice” pokušao da ponizi pobednicu “Potere”, a uspeo samo sebe da izblamira

Arsenije arsić
Foto: Screenshot / YouTube / RTS Slagalica

Jelena Dimić, pobednica kviza “Potera” insistirala je u poslednjoj epizodi ovog kviza da voditelj koristi rodno senzitivni jezik i da njeno zanimanje nazove u ženskom rodu – a snimak razgovora je podelio i Arsenije Arsić, od ranije poznati učesnik kviza “Slagalica”, te je pokušao da je ponizi.

„Em neprijatno, em nepravilno, jer može biti samo stomatologica ili stomatologinja. Kada već koristimo polno ravnopravan jezik, recimo i da je šteta što je ova feministica prošla dalje i osvojila bilo šta“, napisao je on.

arsenije-tvit
Foto: Printscreen

Odgovor je usledio od pobednice kviza koja je dobila ogromnu podršku javnosti.

„Ja bih pre rekla, Arsenije Arsiću, da je velika šteta što si zavidan, ozlojeđen i bezobrazan i da si već pokazao u Slagalici koliko ne umeš prihvatiš poraz i da je neko bolji od tebe. Ja sam pokazala da sam zaslužila svoju pobedu, a ako vam je neprijatno – menjajte kanal“, napisala je ona, prenosi Nova.

potera
Foto: Printscreen

 

Arsenije je zbog gomile „šamara“ sa tvitera obrisao svoj sporni i netačni tvit, a osim uvreda i šaljivih komentara na njegov račun, stiglo je i objašnjenje kako se grade imenice u ženskom rodu.

„Netačno, Arsenije, evo u nastavku ukratko kako formiramo imenice ženskog roda u našem jeziku. Tu sam za sva dodatna pitanja i nedoumice. I ko zna gde i ko zna kad“, napisala je pesnikinja Mirjana Narandžić.

Čuveni Terminator iz “Slagalice” tvrdi da mu RTS mesec dana nakon učešća duguje novac (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
34 Shares
Share via
Copy link