Svet Vesti

Pokrenuta aplikacija za poslednje želje i planove sahrane budućeg pokojnika

aplikacija za pokojnike
Foto: Pedro PARDO / AFP

Meksikanac Migel Farel dizajnirao je aplikaciju za čuvanje poruka i poslednjih želja, koje bi korisnik želeo da podeli sa najmilijima posle svoje smrti.

Aplikacija nazvana Past Post omogućava korisniku da ostavi poruke koje će se koristiti posle njegove smrti, rekao je za Frans pres njen tvorac, preduzetnik Farel.

Kao primer je naveo da otac može da snimi čestitke koje će njegova deca slušati godinama kasnije kada diplomiraju u slučaju da u međuvremenu umre.

Aplikacija čuva video snimke u obliku NFT-a, sertifikata autentičnosti povezanog sa računarskom datotekom koja može biti slika, tekst ili muzičko delo, a koja se ne može kopirati ili menjati.

Farel je rekao da Past Post košta 19 dolara godišnje i može da posluži da korisnik unapred snimi uputstva za sopstvenu sahranu ili druge tekuće stvari kao što su računi u bankama i šifre naloga na društvenim mrežama.

Dizajner je upozorio da aplikacija nije digitalni testament jer ne može da zameni stvarni testament pošto zakon zahteva overeni dokument.

Dokument kreiran aplikacijom “nema nikakvu pravnu, ali ima veoma važnu simboličku vrednost”, dodao je Farel.

Izvor: Beta

Majka za 20 godina posadila 2 miliona stabala i ispunila poslednju želju svog sina

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
54 Shares
Share via
Copy link