Lifestyle

Prezabavni selfiji u kojima se pravi mrtva oslikavaju sav besmisao modernih trendova

Bilo da je u pitanju narcisoidnost, ili naprosto novi stilovi fotografije, selfiji ubedljivo dominiraju društvenim mrežama. Budimo iskreni, i sami smo napravili barem jedan u životu…

Koliko je ovaj moderni trend zapravo banalan najbolje je ilustrovala glumica, umetnica i aktivistkinja Stefani Li Rouz, autorka serije anti-selfi fotografija nastalih u sklopu specifičnog performansa.

Ona prilikom putovanja po svetu, na prepoznatljivim turističkim lokacijama pravi anti-selfije – fotografije na kojima leži licem okrenuta ka zemlji, praveći se da je mrtva.

Na fotografijama Instagram naloga Stefdies, glumica se tako našla u anti-selfi pozama pod vodom Cenotes Dos Ojos uvale u Meksiku, ispred Notr Dama, ispred Vlade Velike Britanije, ispred katedrale u Monopoli u Italiji, ali i u različitim galerijama.

Stefani je ovaj foto performans pokrenula upravo iz razloga što živimo u doba selfi-štapa-Kardašijan-Youtube-Fotošopa, i što smo zaboravili šta znači napraviti ili čuvati pravu fotografiju, piše portal Noizz.

Naša opsednutost virutelnom stvarnošću i selfijima u potpunosti nas je zatupila, a preko 250 osoba do sada odvela i u smrt. Tako su njeni anti-selfiji glasan poziv za osvešćivanje.

Bonus je, naravno, što su jednostavno prezabavni.

Slike sa glavne Železničke stanice u Beogradu izazivaju jezu i tugu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
125 Shares
125 Shares
Share via
Copy link