Magazin

Anja se pohvalila satnicom u Nemačkoj, dokoni Srbi je “razapeli” na mrežama: “Za te pare mogla si i ovde da radiš”

anja-saponja
Foto: Printscreen

Digla se velika prašina kada je reč o poslovima u Nemačkoj. Anja je svoju priču podelila na TikToku, a u komentarima su je dočekale brojne zamerke, na šta ona nije htela da ostane imuna.

Naime, govorila je o svom novom radnom mestu u fabrici Fossil. Njeno zaduženje je da pakuje satove i nakit, te da ih odlaže u kutije i tako pripremi za transport, za šta je novčana naknada 13 evra po satu.

Nakon burnih komentara da je to nedovoljno novca i da im nije jasno šta se njoj tamo dopada, Anja je odlučila da im pruži odgovor na te nedoumice.

– U čemu je problem što je satnica 13 evra bruto? Meni je bitno da mi se posao sviđa, ne vredi mi posao od 17,18 ili 20 evra po satu, ako mi se posao ne sviđa, to mene ne ispunjava – kaže Anja.

@anjasoponjai1986

u vecina agencija je 13e bruto za obican posao. #zivotunjemackoj #hrvatska #fypシ゚viral #viraltiktok #bosna #srbija #inostranstvo #makedonija

♬ original sound – Zivot u Nemackoj

Takođe, istakla je da je posao našla preko agencije Multiwork, koja im daje i dodatna 4 evra neto svakog dana za jelo.

Ovo je možda još više razljutilo određenu publiku na TikToku, pa su usledili oštriji komentari: ,,Verovatno ti muž zarađuje puno više i finansira te, pa ti zato nije problem da radiš 4 i po dana za mizernu platu”, ,,Problem je što si za te pare takve gluposti mogla i u Srbiji da radiš”, “Da si sama, drugačije bi bilo”, “Ušteda 0 evra”.

Međutim, nisu svi bili saglasni sa tim konstatacijama, pa su usledili komentari podrške, kako se Anja ne bi obeshrabrila: ,,Ma, samo radi šta te čini srećnom, pusti ti te zamlate”, ,,Bitno da je tebi dobro, a narod ko narod”, “Super ti je satnica, samo napred”.

Takođe, istakla je kako voli da joj je posao lep, da ne radi vikendom i da je zadovoljna što joj se posao završava u petak u 12 sati, što joj pruža dosta slobodnog vremena.

Kaća otišla u Švedsku i frapirala se kad je videla kako u stvari izgleda život “preko grane”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link