Magazin Srbija

Dragutin Topić van sebe zbog Angelinine bronze: Sedim i plačem, moje prvenče je uradilo nemoguće (VIDEO)

topici1
Foto: Instagram/dragutintopic

Legendarnom Dragutinu Topiću je bilo najteže da prati takmičenje, ali mu je na kraju bilo i najlepše. More emocija viđeno je na njegovom licu, a reakcije posle Angelininih uspešnih skokova nemaju cenu.

Angelina Topić je ispisala istoriju srpske atletike, sa svega 17 godina osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu, a naša zemlja je na taj način takmičenje završila sa rekordne četiri osvojene medalje. Angelina je čak i naterala suze na oči svom ocu.

Ponovo je viđena drama u finalu, kao što je to bilo dan ranije i sa Adrianom Vilagoš, koja je u bacanju koplja u poslednjoj seriji osvojila srebrnu medalju.

U tim trenucima najteže je bilo njenom ocu i treneru, legendarnom atletičaru Dragutinu Topiću.

Kada je preskočila i 1,93 metra, što je bio skok koji joj je doneo medalju, Dragutin je slavio iz sveg glasa sa stisnutim pesnicama i podignutim rukama, prenosi telegraf.rs.

Kada ga je kamera prikazivala, Topić se krstio, stezao pesnice, molio, hvatao za glavu ako bi letvica pala i burno slavio kada bi Angelina ostvarila uspešan skok.

Dragutin Topić osvrnuo se na medalju svoje ćerke Angeline.

„Kažu da je jutro pametnije od večeri… I dalje ne shvatam da je ovo dete, Biljino i moje prvenče uradilo ono što je nemoguće. Najmlađa osvajačica medalje ikada na evropskim prvenstvima“, rekao je Topić na Fejsbuku.

I zaista, Angelina je došla u Minhen da bi „osetila“ seniorsku konkurenciju sa jedva navršenih 17 godina i pokazala je klasu.

„Sedim i plačem. U glavi mi je samo moj pokojni trener Mika od koga sam upijao svaku reč i tvrdim vam da je on i dalje tu pored mene, sedi i šapuće mi, bodri i ispravlja me, daje mi savete i ne dozvoljava mi da pogrešim. Hvala ti, kume, na svemu, ova medalja je za tebe, da li će ih biti još, ne znam, ali ova je tvoja“, rekao je Topić, prenosi Nova.rs.

Izvor: telegraf.rs/Nova.rs

Imam 40 godina i nikad nisam vodila ljubav: Atletičarka otkrila zašto niko neće vezu s njom

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

395 Shares
395 Shares
Share via
Copy link