Beograd Magazin

Firmi bliskoj Andreju Vučiću novi ugovor na 15 miliona za srećnu i uspešnu 2021.

Isisavanje novca iz javnih preduzeća nastavlja se iz godine u godinu, a prema pisanju beogradskih medija, po istom principu je i firma Invictus Media d.o.o, bliska Andreju Vučiću, potpisala novi ugovor sa JKP Gradska čistoća vredan 15 miliona dinara.

Usluge firme Invictus Media d.o.o su za godinu dana poskupele za 5 miliona dinara budući da su prošle godine imali ugovor na sitnih 10 miliona.

Firma Invictus Media d.o.o koja se dovodila u vezu sa bratom predsednika Srbije Andrejom Vučićem, potpisala je ugovor sa JKP Gradska čistoća o sprovođenju promoedukativne kampanje o reciklažnoj delatnosti – u vrednosti od 15 miliona dinara. Ovo je samo nastavak saradnje, jer je ista firma za istu delatnost prošle godine dobila 10 miliona dinara.

Kako pokazuje Odluka o dodeli ugovora, “usluga sprovođenja promoedukativne kampanje o reciklažnoj delatnosti prema idejnom rešenju vizuelnog identitea reciklažne delatnosti dodeljuje se ponuđaču Invictus media d.o.o Beograd”. Nabavka je predviđena Planom javnih nabavki za 2020. godinu, a njena vrednost iznosi 15 miliona dinara, piše Nova.

Interesantno je da je ista firma za “idejno rešenje i promotivno unapređenje reciklažnih aktivnosti u Beogradu, prošle godine u junu mesecu dobila 10 miliona dinara.

Veza sa Andrejom Vučićem

Ista firma zadužena je i za održavanje veb sajta Skupštine grada Beograda, a reč je zapravo o kompaniji koja je svojevremeno u okviru istraživanja BIRN-a dovedena u vezu sa Andrejem Vučićem, bratom predsednika Srbije.

Sve je krenulo od fotografije do koje je došao BIRN, a na kojoj je zabeležen susret brata srpskog predsednika i kontroverznog kosovskog biznismena Zvonka Veselinovića u prostorijama marketinške agencije tokom predizborne kampanje 2014. godine.

invictus-andrej-vucic-zvonko-veselinovic-sns
Foto: BIRN/Nova.rs

Kako je BIRN pisao, Andrej Vučić i Zvonko Veselinović sarađivali su tokom predizborne kampanje Srpske napredne stranke 2014. godine, što može da se zaključi sa fotografije koju BIRN objavljuje, a koja je nastala u reklamnoj agenciji koju je SNS angažovala tokom kampanje za izbore u martu te godine.

Reč je upravo o marketinškoj agenciji Invictus media d.o.o sa kojom je SNS sarađivala tokom predizborne kampanje.

Prikrivena saradnja

Kako je BIRN otkrio, ta saradnja bila je u suprotnosti sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti, što se može videti u nalazima objavljenim na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Tu se, između ostalog, navodi da SNS u svom izveštaju o prihodima i troškovima izborne kampanje dostavljenom Agenciji nije prijavila da je toj reklamnoj agenciji plaćeno 7.344.725,00 dinara, što je potvrđeno pisanim odgovorom Invictus Media Agenciji.

Trajković: Vučić predao deo srpske elektromreže Kosovu i pogurao Srbe ka iseljenju

OGLAS

334 Shares
334 Shares
Share via
Copy link