Koronavirus Srbija

Brnabić: Sigurno je bilo propusta, moguće kazne za one koji ne nose maske

ana-brnabic-korona

Premijerka Srbija Ana Brnabić komentarisala je izjavu predsednika Srbije koji je rekao da je situacija u Beogradu 10 puta gora nego u Novom Pazaru.

– Sedamdeset posto od ukupnog broja zaraženih je u Beogradu. Zbog toga smo mi, kao Krizni štab, doneli odluku da maske budu obavezne u zatvorenim prostorima. Nijedna država nema dovoljno inspektora da kontroliše sprovođenje mera, zato je važna lična odgovornost – rekla je Brnabićeva, prenosi B92.

– Planiramo da uvedemo kaznenu politiku ukoliko bude potrebno, trudimo se da to ne radimo – poručila je premijerka – dodala je ona.

Govorila je i o pomoći koja je upućena Novom Pazaru.

– Ministarstvo zdravlja je poslalo dodatne medicinske timove u Novi Pazar, kako bismo dali podršku i Tutinu. Prebacili smo sredstva Opštoj bolnici u Novom Pazaru kako bi kupili dva sanitetska vozila, kako bi mogli da se prevezu ljudi iz Tutina.

Sigurno je bilo propusta, nema sumnje. Ima vremena, pričaćemo o odgovornosti. Ne bežimo od toga – rekla je Brnabićeva.

Osvrnula se na zvižduke upućene njoj i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

– Molim da se ne politizuje situacija. Najmanji problem imam sa tim da meni neko dobacuje i viče na mene. To nikakve veze nema sa tim što je ovde jedino važno, a to je da se pruži nega ljudima i da se zaštite zdravstveni radnici – zaključila je ona.

Grozota i LAŽ – Tako je stanje u novopazarskoj bolnici opisao čovek koji je otpušten s lečenja

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


18 Shares
Share via
Copy link