Putovanja

Američki portal turistima preporučuje „neočekivanu Srbiju“

Srbija se našla među destinacijama koje američki portal „Pejst“ (Paste) toplo preporučuje turistima, ističući da naša zemlja, među svojim brdima i planinama, nudi mesta sa netaknutom prirodom koja spadaju u najlepša na kontinentu, uz viševekovne kulturne znamenitosti, manastire i sela.

„Od drevnih tvrđava do noćnih klubova na splavovima, Srbija ima za svakoga ponešto“, navodi se u tekstu, u kojem turistički operater „Panakomp“ preporučuje našu zemlju kao „evropsko utočište, puno božanstvenih planinskih vidika, koje pruža autentično kulturno iskustvo“.

Portal sa sedištem u Njujorku navodi da se reputacija Zapadnog Balkana u proteklih pet godina značajno promenila – od regiona koji je bio sinonim za političku nestabilnost do jednog od natraženijh turističkih odredišta u svetu, a u središtu regiona je Srbija koja, kako ističe, i pored priobalnih suseda, i te kako ima šta da ponudi.

Među adutima Srbije, portal navodi Nacionalni park Taru, Dunav i Kopanik, ali i trasu za bicikliste od Zlatibora do Zlatara s jedinstvenim pogledom na Zlatarsko jezero i kanjon Uvca, ili pak jahanje konja kroz Frušku Goru.

Takođe predlaže rakiju kao nacionalno srpsko piće, a za ljubitelje vina – vinski podrum u Sremskim Karlovcima.

Onima koji više vole „atmosferu žurke“, američki portal preporučuje Beograd, koji predstavlja kao „evropsku prestonicu noćnog života“.

Turistima predlaže da u Srbiji obavezno obiđu i Oplenac, ali i Muzej Nikole Tesle i Petrovaradinsku tvrđavu, a planinarima predlaže avanturu do vrhova Ovčara i Kablara.

Google kaže da ova mesta treba posetiti u Novom Sadu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

43 Shares
Share via
Copy link