Koronavirus Magazin Svet

Američki mediji pišu o besu vlasnika ljubimaca u Srbiji zbog zabrane večernje šetnje

pas

Vest iz Srbije, o besu vlasnika pasa zbog ukidanja dozvole izvođenja u vreme policijskog časa, stigla je i do američkih medija.

The Washington times, Boston.com. LasVegasSun.com …. pažnju posvećuju vlasnicima pasa i njihovom “besu” zbog odluke Vlade Srbije da im u cilju borbe protiv širejna epidemije korona virusa “zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata“.

Portal tih dnevnih novina iz Las Vegasa koje izlaze od 1909. godine priču o vlasnicima pasa u Srbiji čak donosi u dnevnom preseku vesti o situaciji po pitanju koronavirusa, kako u SAD tako i svetu, i to na četvrtom mestu, posle broja umrlih u Španiji, merema Borisa Džonsona, i stanja u Norveškoj, piše Tanjug.

Američki mediji na portalima prenose pisanje AP da su komentari ljutih vlasnika pasa preplavili društvene mreže, upozorivši da bi zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih ljubimaca i izazvati “frustraciju i zabrinutost kako za životinje tako i za njihove vlasnike”.

Tu je i ocena veterinara iz Srbije da je zaštita prava životinja test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija. Preskakanje večernje šetnje može pogoršati zdravlje pasa i “pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi”.

Vest o “nezadovoljstvu” vlasnika pasa vest je i na medijima u Severoj Karolini – The Charlotte Observer, The Brownswille herald.

Mediji dodaju i da je Beograd preduzeo neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja korona virusa, ali danas ipak pažnju posvećuje vlasnicima pasa i njihovom besu zbog odluke Vlade Srbije da im “zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata”.

Vučić: Narednih dana odluka o celodnevnom policijskom času

PARTNERI SAJTA


22 Shares
Share via
Copy link